krpan in druščina postani član

Naslov teme: ali smo knjigovoski servisi davčni utajevalci

3434  13.12.2018 - 11:58h / Ostalo / Avtor: ešli / 171 / 6

Sem vložila izvršbo in predlagala izvršitelja. Takoj ko je dolžnik prejel sklep je poravnal sam in potem še banka, en znesek sem takoj vrnila in umaknila izvršbo. Izvršitelj mi je poslal račun za storitve in sem ga klicala kaj zaračunava, saj ni opravil nobene storitve.....Ker je prejel izpis sklepa in ga mora zavesti, pač zaračuna storitev. Prav...

Po kratkem dialogu me je lepo arogantno vprašal, če vem kaj pomeni ne zaračunati neko storitev....jaz brez odgovora, on pa še bolj arogantno, to je DAVČNA UTAJA., kar bi vi v tej dejavnosti morali vedeti.

Po vseh letih dela, sem se kar na hitro zvalila za odgovor, sedaj pa razmišljam, koliko davka sem v servisu utajila.....

Preverite še vi.........

 

duna - 13.12.2018 - 14:24

se strinjam, sama davčna utaja ker delamo zastonj

potem me pa še zanima kako naj vemo kakšna je prava cena tej storitvi - kaj je primerljiva tržna cena računovodskih storitev oz. kako naj pridem ko pravih podatkov, če pa tudi naša ljublja zbornica računovodskih servisov ne dela nič drugega kot prodaja pravilnike.

Resje - 13.12.2018 - 22:53

duna, to ste pa korektno napisala.

Obrtna zbornica svojim članom podari (brezplačno) vzorce pogodb, pravna in strokovna mnenja, cenik vrednosti ur za posamezna obrtniška dela,... ZRS pa nam čisto vse zaračuna. Kaj sploh dobimo za članarino? Nič, saj vse moramo plačati. Cenik storitev je pa katastrofalen oz. sploh ni določen, zato pa delamo zastonj.

B - 14.12.2018 - 06:22

Da si servisi sami zbijate cene storitev je že močno stara zgodba. Pa še tako naprej.

IO - 18.12.2018 - 06:35

Se strinjam. Dejstvo je da računovodski servisi sami sebi in posledično tudi drugim zbijajo ceno. To jim uspeva: zaradi pristajanja na vsako ceno, ki jo ponudi naročnik, ker nimajo oblikovanih ustreznih cen, ker opravljajo zgolj knjigovodske storitve, ker ne nudijo ustreznih informacij naročnikom, itd.

nja - 14.12.2018 - 08:08

Zakaj pa niste izbrali, da mu sedejo na TRR, zakaj ste izbrali izvršitelja? Potem bi morali upoštevati še njegove stroške...No, veste za drugič, da ne izberete opcijo izvršitelja.

xxx - 17.12.2018 - 13:31

Davčna utaja, ker delamo zastonj...se strinjam, da bi tukaj lahko tako rekli... Ampak da hoče izvršitelj izstaviti račun, čeprav ni nič naredil (razen izstavil račun za neopravljeno storitev)...tukaj se pa ne strinjam, da gre za davčno utajo..ni opravljene storitve - ni računa....izvršitelj si je pač hotel napolniti mošnjiček po liniji najmanjšega napora...jaz mu nebi plačal...