krpan in druščina postani član

Naslov teme: Moje morje - konec

2368  04.08.2018 - 14:11h / Ostalo / Avtor: mimica / 78 / 2

Danes bom hitra. Potekla mi je registracija za word, pa se švercam. Kar naprej me opozarja, da se moram na novo prijaviti. Da sovražim ponedeljke sem vam povedala. Dokončno se je to potrdilo po mojem morju.

Ponedeljek, dan  pred oddajo DDV. Moje koklice, so bile pridne, res pa je da so pri vsaki zadevici pustile nekaj odprtega. Rumeni samolepilci so štrleli iz fasciklov. Vse sem morala rešiti in oddati v roku.

Tajnici je zbolel otrok, kričačka je dobila vnetje ušesa, rdečelaska v kotu pa je bila tako hin, da »ni mogla vsega podelati«. Preveč je bilo vsega! Vem, da je zanjo bilo preveč, kajti niti po štirih letih dela v računovodstvu ne zna napisati ene navadne temeljnice.

Zgodba o njeni zaposlitvi pred štirimi leti, se začne takole: naš šef telefonira tajnici, da bo prišla ena punca z rdečimi lasmi, naj izpolni pogodbo ( ki jo ima v računalniku za » rezervo« ), naj gospodična podpiše in naj pride v službo od tega in tega dalje…. Čez par dni se izpostavi, da smo zaposlili napačno osebo. Rdečelaska, o kateri govorim, je slučajno prišla vprašati če je kakšen job za njo. Taprava rdečelaska, hči pečarja ( ki je by the way, z našim šefom imel » mutne posle«) se pojavi z opravičilom, da ni mogla priti kot je bilo dogovorjeno…. Na zdravje! In, ker je naš šef mož beseda, zaposlimo še ta drugo rdečelasko, ki je sedaj blondinka in je že drugič na porodniškem dopustu... 

No, bolj pomembno od vsega je to, da se pravi dopust za nas šele začenja : šefa ne bo dva tedna !   

Lp, m

 

00 - 04.08.2018 - 14:24

mimica, klobuk dol pred tabo!

Po vseh zapletih Tvojega šefa , pa naj bo z "rdečelaskami" ali brdavsi še zmeraj čista pozitiva!

PS To okoli šefovega dopusta pa poznam iz lastnih izkušenj izpred ohoho desetletij (še iz svinčenih časov) : smo imeli dvakrat dopust (samo smo ga morali prav splanirati, da nismo trefili glih isti cajt kot šef)

Martin Krpan - 07.08.2018 - 08:50

Torej - vse je tako, kot mora biti :)))