krpan in druščina postani član

Naslov teme: Moje morje - nadaljevanje 1

2268  21.07.2018 - 14:46h / Ostalo / Avtor: mimica / 105 / 2

Bom dia, boa noite,  quanto custa pizza , eles iriam pedir o almoço, muito gostoso....

Kaj mislite? Se mi je mal’ sfrkljalo?  Kje pa. Vadim portugalsko. Če me slučajno v službi vprašajo kako sem se sporazumevala na dopustu, evo takole. Brez posebnega truda, na dopusti je vse lažje. Možgani hitro preklapljajo in upam, da bom uspela pretentati sodelavke. Soseda me je obvestila, da je morala našemu fifiju kupiti ovratnico proti bolham. Jooj pozabila sem ji dati ampulo. Tako je če se odpravljaš na takšen dopust kot se odpravlja naša družina. Energično, z veliko pompa. Včasih je bilo enostavneje. V času študija sem imela veliko več svojega denarja, zato sem si lahko privoščila počitnice o katerih lahko sedaj sanjam.

Dva- tri dni dela, ostalo predavanja in študij. Sobotni šopingi v Trstu, Benetkah ali Milanu so bili skoraj neizogibni. Palec na koncu Tržaške, in vedno se je kdo ustavil. Ob prijetnem klepetu smo hitro prišli na cilju. Cunje, čevlje, sandali, cunje in spet cunje. Ni bilo boutiqua, kjer se nisem ustavila in kaj kupila.

Tako sem spoznala Janeza. Z očetom sta bila namenjena čez mejo po vino. Med vožnjo sva ugotovila, da pravzaprav študirava na isti fakulteti, pa se ne poznava. Res je, da mene občasno zaradi dela ni bilo na predavanjih, on pa je dobesedno luftal s prijatelji  in to je bil razlog.  Kasneje mi je priznal, da je potem vsak dan redno hodil na predavanja samo zato, da bi me srečal. Aha, tukaj sem te čakala muštra!

V prijetnem lokalu ob pizzi obujava spomine na te čase. Obletnica je pred vrati. Včasih sem za najin praznik dobila prstanček ali verižico, sedaj sem s tem kičem skregana. Sprejemam objem, poljub, rožico in to je dovolj.

Na službo komaj, da pomislim. Ne vem zakaj, po glavi se mi vrti  Pravilnik o izvajanju Zakona o pranju denarja ... pa saj sem ga naredila (sicer za nazaj ampak ga imamo), pa GDPR dokumentacijo, saj vse imamo, ampak neki strah me vsake toliko vznemiri, da nisem povsem prepričana ali je vse OK. Še kolegica se mi je potožila, da ima podobne občutke. Sklenile sve, da nam je prav, zakaj se ne upremo, zakaj špilamo tavžentrožice, ker to ni delo računovodje. Še plačali nam niso...

No o tem drugič.

Tukaj in sedaj nam je lepo, zato želim z vami podeliti te trenutke. Uživajte dragi moji! 

lp, m

Rebeka - 22.07.2018 - 23:32

:) mimica čakam 2, kaj me pokliči in en ornk pozzzzzzzzzzzzz

Beki

F.r.a.n.j.a - 23.07.2018 - 21:27

Draga mimica, svoje smo oddelale. Počasi bomo morale razmisliti o "ta pravi upokojitvi". Jaz se že kar nekaj časa "upiram", z namenom, da se bodo stranke same začele poslavljati. Uspeh še ni viden, so pa stranke postale bolj uvidevne in izjavljajo, da pač to, to in to... ni naše delo, in  če se gredo podjetništvo, pač morajo prevzeti določene obveznosti in zakonske zahteve, ki nimajo nobene veze z računovodstvom

Lp