krpan in druščina postani član

Naslov teme: Rek - avstrijska porodniška

2256  19.07.2018 - 11:40h / Ostalo / Avtor: Miška / 143 / 3

Ali mogoče kdo ve kaj je treba označiti na Rek-1 obrazcu v primeru avstrijske porodniške.

Delavka je zaposlena v slovenskem podjetju (slovenka), sedaj je zavarovana po možu in prejema avstrijsko porodniško. 1 leto je za njo poročal CSD, sedaj pa moramo mi oddati Rek za njo.

Nihče ne ve kako je treba poročati na Rek obrazcu. Žal nihče ne ve kaj moramo narediti, edini podatek do katerega smo uspeli priti je ta, da moramo oddati Rek, na kakšen način pa nihče ne ve. V podjetju ne prejema plače.

Že 3 mesece klicarimo okrog ZPIZ, Furs pa nihče ne ve kako izpolniti Rek.

A je mogoče že kdo imel tak primer.  

Hvala.

Lucija - 19.07.2018 - 15:53

Kako je sploh lahko zavarovana po možu v času ko je zavarovana v Sloveniji? In zakaj Rek obrazec in zakaj vi? Oddajajo ga izplačevalci dohodkov kar pa vi niste. Porodniško nadomestilo bo morala sama napovedati Fursu.

Miška - 20.07.2018 - 14:46

Ona ima posebno obliko zavarovanja po možu, zaradi porodniške  In mora biti zaposlena pri nas.

 

Jaz sem mnenja, da bi to moral urediti slovenski CSD oni pa nočejo o tem nič vedeti. Oziroma se jim ne da s tem ukvarjati.

1 leto je poročal CSD, ker pa lahko po avstrijski zakonodaji dobivaš porodniško več kot eno leto je vmes nastala "luknja".  Zpiz nam je poslal samo pojasnilo, da je potrebno oddati Rek.

9 mesecev je CSD oddajal Rek-e (oz. 12 mesecev - 3 mesece je imela slovensko porodniško, materinski dopust, 9 mesecev pa avstrijsko porodniško) nato pa je imela še 5 mesecev avstrijsko porodniško. Za 5 mesecev je treba oddati Rek.

 

 

 

Sara - 22.07.2018 - 20:28

Kje je gospa zaposlena? A li ste vi njen delodajalec?