krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zaposlitev delavke

1635  24.04.2018 - 16:35h / Ostalo / Avtor: Frenk / 95 / 4

Pozdravljeni, prosil bi za kakšno info iz vaše prakse, ker sem na tem področju popolnoma neveden. Imam s.p. in še nikoli nisem imel zaposlenih. Tudi sedaj ne bi zaposloval če se hči ne bi znašla v takšni situaciji kot se je: ko je delodajalec izvedel da je noseča in bo septembra rodila, je dobila odpoved pogodbe za določen čas. Razmišljam, da bi jo zaposlil, pa ne vem kako naj se zadeve lotim. Dobro, narediti moramo pogodbo o zaposlitvi za določen čas? Je treba to pogodbo kam predložiti? Je potrebno objaviti kašen oglas na Zavodu za zaposlovanje? V zavarovanje jo prijavim z naslednjim dnem ko ji bo v službi prekinjeno delovno razmerje? Kako se prijavi na ZZZS - elektronsko? Rabim digitalno potrdilo? Kaj svetujete, za koliko časa bi jo bilo smiselno zaposliti - do nastopa porodniške ali mogoče do izteka porodniške ( da ji teče delovna doba med porodniško)? Ja, saj vem, da boste vprašali če nimam računovodje. Res je nimam, sem normiranec in davčni obračun naredim sam. Hvala že vnaprej za vsako informacijo.

iva - 25.04.2018 - 06:30

Na vsa ta vprašanja vam bodo odgovorili na ZZZS. je pa res da jo morate prijaviti elektronsko in najbolj smiselno je do konca porodniške. 

Tina - 26.04.2018 - 07:10

Jaz pa sem bila lansko leto začasno zaposlena...ker čez zimo ni gostov sem bila prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Isti delodajalec pa me je v aprilu ponovno zaposlil..Ker pa sem mu povedala da sem noseča in imam rok poroda oktober...mi je dal pogodbo za določen čas 1 mesec za 4 ure, potem bomo videli kaj bo.

Zelo rada bi da bi mi dal pogodbo vsaj do začetka porodniške za 8 ur in bi imela osnovo potem višjo..a ne.

Kako naj se pogovorim z njim...mu delno vrnem prispevke, če bom delala 4 ure... Kaj se zgodi če grem vmes v bolniško (stroški so 30 dni njegovi - tega se boji)

AJIVA - 25.04.2018 - 07:33

vsekakor morate imeti digitalni podpis, zaprosite pri vaši upravni enoti, sigurno to delajo  (SIGEN-ca)

regestrirajte se  na   E-WEM , sklenite pogodbo o zaposlitvi, ki jo morate priložiti kot prilogo k prijavi, jaz bi jo zaposlila do konca meseca v katerem ji preteče porodniška, saj potem če še ne bo dobila službe lahko gre na zavod ali jo ponovno  zaposlite, če je to za določen čas, samo podaljšate pogodbo z njo, ni potrebno ponovna prijava

 

lp

Frenk - 25.04.2018 - 15:43

Najlepša hvala.