krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nagrajevanje

1621  24.04.2018 - 08:49h / Ostalo / Avtor: Borut / 83 / 4

Zanima me kako imate v podjetjih urejen sistem nagrajevanja za tiste, ki niso v bolniški? Kako zaposlene motivirate, da ne gredo za vsako malenkost na bolniško? Pri nas so bolniške postale problem. Delavec dvakrat zakašlja in gre za 14 dni na bolniško. Se vreže na prst, ima na prstu navadni obliž in je 3 tedne na bolniški. Ker smo mali kolektiv, se nam vsaka takšna bolniška precej pozna. Na drugi strani pa so delavci, ki delajo tudi bolani, saj se zavedajo, da je delo treba opravit, ker bomo drugače izgubili stranke. Kako imate ostali to urejeno? Hvala za odgovor!

pic - 24.04.2018 - 12:13

Sigurno "ta pridnim" dodatno denarno nagrado, vsekakor pa vlagati v dobre medsebojne odnose. Na delu/v službi preživimo večji del svojega življenja in meni je bilo pomembno, da sem se v delovnem okolju dobro počutila. Ko tega ni bilo več - šikaniranje, pred desetletji, ko se še ni govorilo o mobingu, tudi v zakonodaji ne - sem raje šla "na svoje". Slišim pa, da danes "ta mladi" drugače razmišljajo - kako, pa najbolje, da se s tistimi, ki tako koristijo bolovanje (ne verjamem, da za en obliž dobijo tri tedne bolniške) osebno pogovorite, kaj jih teži.

Je pa tudi res, da bolan delavec ne more dobro opraviti dela. Seveda je odvisno tudi za kakšno dejavnost to sprašujete.

sonce123 - 24.04.2018 - 12:50

Izvedite nadzor bolniške odsotnosti, preko detektiva oziroma pokličite njihovega osebnega zdravnika, naj vam pove kakšna so navodila v času bolniške (ali mora biti ves čas bolniške doma ali mora iti za pol ure na sprehod,itd.). Torej, če ima zapovedano bolniško, z navodilom, da mora biti doma, potem ne sme biti zunaj. Delavca postavite pred dejstvo oziroma mu izročite opomin.

Take, ki delajo tudi v času bolniške, pa ustrezno nagradite.

00 - 24.04.2018 - 15:04

Take, ki delajo tudi v času bolniške, pa ustrezno nagradite."

(osebno se strinjam, samo opozarjam: ) - preveč zagreti sindikalisti in podobni "človekoljubci" vas utegnejo gnjaviti, da s takim "korenčkom" izkoriščate bolne delavce... (in črkobralski sodniki - zlasti sodnice  jim znajo dati prav)


Opa Zovalec - 25.04.2018 - 09:39

Torej so zadeve trivialne. Pustite bolniško ob strani in za dobro delo nagradite dobre delavce. V malem kolektivu pa je odločitev o tem kdo je kakšen delavec prepuščena poslovodji in nobene utemeljitve, kriterijev... etc ni treba. Razen za letno nagrado brez dohodnine, tam pa so pravila drugačna. Mislim le na to, da kak mesec dodate tistemu, ki si zasluži, kak odstotek pri plači, nekomu pa pač ne.

 

Sicer pa tudi jaz priporočam razmislek o odnosih v kolektivu. Če si v bolniški, je nadomestilo 80% plače, ni malice in prevoza... Za ureznino na prstu jaz ne grem v bolniško (razen če ta prst nujno rabim pri delu ali so za to kaki drugi, npr. higienski razlogi).