Naslov teme: ali je potrebno izdati račun za vrečke

927
št. ogledov
7
št. odgovorov
1058
zap. št. teme
17:21 - 11.03.18 | Ostalo
Avtor: tina
Komentiraj temo Zapri vse odgovore
1058

Prosim za odgovor . Ali mora vulkanizer, ki stranki njegove stare pnevmatike zloži v vozilo v novi vrečki poleg montaže zaračunati tudi vrečko?

Tina


Tematska rubrika: Prispevki ostalih področij
1058.1

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: 00 | 19:59 - 11.03.18

A mora zobozdravnica, ki izpuli mlečni zob in ga da v škatlici mali pacientki, da ga nese pod povštr za zobno miško - to škatlico zaračunati?

1058.2

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: tina | 07:56 - 12.03.18

1.1.2018 je stopil v veljavo nov zakon o odpadkih, kjer je napisano, da je potrebno vrečke zaračunavati....zato to vprašanje...ve kdo več?   Prosim...

1058.3

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: nja | 11:00 - 12.03.18

Ostale trgovine imajo 1 sorto vrečk (pri sadju in zelenjavi), ki se ne zaračuna v posebni postavki (je pa ipak všetet vo sami ceni izdelka, ki ga kupuješ).

In vrečke pri blagajni, ki ti jih posebej zaračunajo (imajo svojo EAN kodo).

Nisem sigurna kakšno vrečo to da? Boljši predlog, naj doda artikel in prodaja te vreče/torbe za shranjevanje pnevmatik  kjer imaš 4 komade za cca 15eur.

1058.3.1

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: 00 | 14:00 - 12.03.18

Glede " 1.1.2018 je stopil v veljavo nov zakon o odpadkih, kjer je napisano, da je potrebno vrečke zaračunavati."  prosim za link ali citat - 

namreč:

v članku iz jan letos piše samo, da je min. za okolje v skladu z EU direktivo šele začelo zbirati podatke o vrečkah in da letos nobenih vrečk (še) ne bo treba plačevati.

1058.3.1.1

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: tina | 09:18 - 13.03.18

http://nova24tv.si/slovenija/politika/poglejte-kako-drzava-stiska-za-vrat-podjetnike-ker-podjetnica-ni-izdala-racuna-za-vrecke-ji-je-inspekcija-nalozila-kar-4200-evrov-kazni/

 

uredba o ravnanju z embalažo

 

10.e člen

(prepoved brezplačnih plastičnih nosilnih vrečk)

(1) Distributer mora zagotoviti, da plastične nosilne vrečke na prodajnem mestu blaga ali izdelkov potrošnikom niso na voljo brezplačno.

(2) Distributer mora prodajno mesto ali mesto ponudbe plastičnih nosilnih vrečk opremiti s cenami vrečk v skladu z zakonom, ki ureja varstvo potrošnikov.

(3) Ne glede na prvi odstavek tega člena lahko distributer omogoči potrošniku, da na prodajnem mestu brezplačno zamenja odpadno plastično nosilno vrečko, ki jo je kupil pri tem distributerju, za enako novo plastično nosilno vrečko. O tem mora potrošnike obveščati s pisnim obvestilom na prodajnem mestu.

(4) Za prevzete odpadne plastične nosilne vrečke iz prejšnjega odstavka mora distributer, ne glede na njihovo letno količino, izpolnjevati zahteve iz 24. člena te uredbe.

(5) Ne glede na prvi odstavek tega člena so kot primerna embalaža živil, ki niso predpakirana, na prodajnem mestu blaga ali izdelkov lahko potrošnikom brezplačno na voljo zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki so namenjene za primarno embalažo živil, ki niso predpakirana, kot so zlasti sadje, zelenjava, ribe, meso in mesni izdelki, mlečni izdelki, sveže pripravljeni sendviči in druga sveže pripravljena živila, ki niso predpakirana. Distributer mora potrošnike o tem obveščati s pisnim obvestilom na vsakem mestu ponudbe takih živil, na katerem so potrošnikom na voljo tudi take zelo lahke plastične nosilne vrečke.

1058.3.1.1.1

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: 00 | 10:10 - 13.03.18

... na prodajnem mestu blaga ali izdelkov potrošnikom niso na voljo brezplačno.

Za to prakso vulkanizerjev ta določba ne velja, saj ne gre za nosilno vrečko, v katero kupec da kupljeno robo, temveč za embaliranje / zaščito kupčeve prejšnje lastnine /zamenjane stare gume/

PS Zanje bi prišlo v poštev samo, če bi kupec (nove) gume kupil in odnesel brez montaže.

1058.3.1.1.1.1

ali je potrebno izdati račun za vrečke

Komentiraj odgovor Avtor: 00 | 10:16 - 13.03.18

PS Je pa vsaj meni nejasno, kdaj naj bi to sploh začelo veljati :

Začetek uporabe je za nove podčlene razširjenega 10. člena predpisan samo za 10.a in 10. c; za ostale, tudi tega 10.e pa ne. 

Ali to pomeni, da sploh še ne velja?

Ali pa naj bi veljal že kar od uveljavitve uredbe kot take (v juliju 2017)???  - kar pa je skregano z logiko - saj bi potem veljalo že s prvim dnem po objavi v UL ???

Komentiraj temo Zapri vse odgovore
DDV kalkulator
Hiter, enostaven izračun Cene brez DDV ali Cene z DDV za poljubno stopnjo DDV.
Davkoplacevalci.com
040 družbeniki
Izračunaj neto dohodka in dajatev pri družbeniku poslovodji.
KRPAN RAČUNA NA PRSTE
Davčne knjige v elektronski obliki!
Edina slovenska davčna knjižnica v elektronski obliki.
e-DELUX knjige

Tukaj je prostor za vaš oglas.
Oglaševanje - tekstovni oglasiPošlji povezavo članka.
ali je potrebno izdati račun za vrečke | Prispevki ostalih področij | 17:21 - 11.03.18