krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prevo za delo, prehrana

3925  07.12.2017 - 20:10h / Dohodnina / Avtor: Popoldanec / 108 / 4

Janez Novak, ki je redno zaposlen v drugi firmi, ima registriran popoldanski s.p. in kot popoldanec opravlja storitve strankam izven izven sedeža s.p.-ja.

Dnevno zaradi tega opravi 50-60 km. Na delu je dnevno cca 4,5 - 5ur.

Zanima me ali mu pripada:

- malica

- prevoz na delo

- ali kilometrina

Prejšnje računovodstvo mu navedenega ni knjižilo z izgovorom, da mu ne pripada.

F.r.a.n.j.a - 07.12.2017 - 23:35

Če je opravičen strošek, če je dokazljivo, predvsem z izstavljenimi  računi za te stroške, mu vse kar ste napisali, pripada. Poleg rednega dela in še dela kot dopolnilna dejavnost ter velikega števila prevoženih km vsak dan, bo kmalu "pregorel". Zato naj se ne pretirava. Seveda pa je vse odvisno od opravljene storitve, kot npr.: zavarovalni agent, ki res lahko vsak dan opravi kar nekaj km. Za vse mora obstajati razlog in razpoložljiva dokumentacija.

Vzrokov, da v prejšnjem računovodstvu to niso knjižili  kot strošek je lahko več.

Lp

TanjaCR - 08.12.2017 - 08:27

S verodostojno  dokumentacijo mu pripada strošek prevoza na delo. V primeru službenih potovanj tudi "kilometrina". V kolikor dokaže, da opravlja delo preko sp čez 4 ure tudi prehrana. Presoja o tem ali mu pripada prevoz na delo ali kilometrina pa je odvisna od tega kakšne poti opravlja. Če so poti v okviru njegovega rednega dela (npr. komercialist obiskuje stranke) mu pripada prevoz na delo, v kolikor pa so njegove poti vezane na udeležbo na izobraževanju, sklenitev poslovnih dogovorov, nabave OS.... poti, ki niso v okviru rednega opravljanja storitev mu pripada kilometrina za službeno pot. 

00 - 08.12.2017 - 09:36

"Če so poti v okviru njegovega rednega dela (npr. komercialist obiskuje stranke) mu pripada prevoz na delo" ?


Narobe: tudi na teh straneh je bila že večkrat citirana sodba (sicer glede zaposlenega v podjetju), da pot do strank "ne pade v prosti čas zaposlenega", temveč se šteje v delovni čas in vzporedno tako ne gre za prevoz na delo, marveč službeno potovanje.

Analogija velja tudi za sp.

(PS če bi obveljalo nasprotno razumevanje, bi tudi čas potovanja od posamezne stranke do naslednje izpadel "iz kvote min. 4 ur" za stroške prehrane in bi lahko sp jedel samo "za lastno zabavo kot navadna FO"...

00 - 08.12.2017 - 09:48

PS Še pripomba na "neznansko lahkotnost", s katero se skuša čimveč poti pomesti pod "prevoz na delo" :

pozablja se, da je prevoz na delo v osnovi !! javni prevoz (zaposlenega ne moreš prisiliti, da rabi svoj avto!) in kako bi bilo videti, če bi delodajalci od zaposlenih (ali dacarji od spja) zahtevali, da od strank do strank na busih prenašajo s seboj kovčke z orodjem in materialom???