krpan in druščina postani član

Naslov teme: Poslovna pot / direktor in prokuristka

3036  12.09.2017 - 12:42h / Ostalo / Avtor: Zvezdy / 138 / 5

 

Direktor in njegova žena (ki je sicer tudi prokuristka) bosta šla za teden dni na sejem v Indijo. Dejansko bo pot povsem poslovna. Žena gre zraven ker je pač žena in ker direktor ne govori angleško, ona pa ja.  Sicer pa žena nima nobene druge funkcije v podjetju, samo papirno je prokuristka (just in case of emergency ;) ).

 

Letalski prevoz za oba bomo plačali mi, nočitev in ostale stroške v Indiji pa bo kril dobavitelj.

Ali je letalski prevoz za prokuristko za nas upravičen ali ne?

 

Hvala za menja.

xy - 12.09.2017 - 16:04

Človek se kar nasmehne ob takšnih vprašanjih...

Torej, razen prevajanja in prokure nima druge funkcije...

In vi razen vodenja računovodstva in postavljanja smešnih vprašanj tudi nimate druge funkcije?

Vprašaj? - 12.09.2017 - 21:16

Dragi xy,

super da vam vprašanja po vašem nevednežev prinesejo nasmeh na obraz. Zbadanje vam očitno povečuje ego. Bravo za vas. S pravim imenom in priimkom verjamem da ne bi bili tako pogumni.

Če napišem mnenje Zvezdy, jaz ne bi upoštevala to kot priznane stroške. Strošek poti žene preveč bode v oči, itak pravite da nima v podjetju nobene dejanske funkcije, kar moje mnenje le še potrjuje. Neznanje angleščine direktorja najbrž ne bi bil boljši argument za dacarja.

leo - 12.09.2017 - 17:44

zanmimivo bo čez leto in dan primerjati stroške tega "poslovnega" potovanja z "doprinosi" k poslovnim uspehom...

xy - 12.09.2017 - 22:28

Gospod "Vprašaj?" se torej pritožuje, ker xy ne nastopa s svojim imenom? No, ta pa je dobra. Prava hrana za moj ego.

Mogoče bi "Zvezdy" najprej pojasnila kdo so to "mi", ki plačujejo potne stroške. Omenja, da je žena prokuristka zato predpostavljam, da gre za zasebno družbo v lasti direktorja in torej stroškov ne plačujejo "oni" ampak jih plačuje družba v lasti direktorja. Če direktor slučajno ni edini družbenik ali ima manj kot 75%, potem je moral imeti v skladu z 38.a členom ZGD-1 ob podelitvi prokure svoji ženi soglasje večine ostalih družbenikov. Ker smo že kar nekaj časa v kapitalizmu, bi torej Zvezdy morala vedeti kdo kaj plačuje.

No in, če odmislimo slovensko fovšijo, pa nam ostane vprašanje ali je žena v družbi zaposlena ali ni. Če je zaposlena, potem veljajo pri izplačilu potnih stroškov ena pravila, če ni zaposlena pa druga. No, naprej pa si odgovorite sami, ker je moj ego zrasel že tako visoko, da žal z rokam ne sežem več do tipkovnice...

Noell - 13.09.2017 - 13:15

XY..ha,ha...najbolj mi je všeč zadnji odstavek...tam je skrit odgovor