krpan in druščina postani član

Naslov teme: CENA RAČUNOVODSTVA

3000  07.09.2017 - 10:11h / Ostalo / Avtor: SANJA / 171 / 16

Ne morem kaj, da tukaj na tem forumu napišem, ker vem, da je tukaj ogromno računovodskih servisov, ki bodo to prebrali. Stranki, ki ima tri zaposlene, okrog 800 izdanih računov na leto in 300 prejetih računov,  računamo 200,00 eur+ddv. V tem so vse odprte postavke, vsi mesečni rezultati poslovanja in seveda zaključna bilanca. Potem smo odprtli še dve firmi, ki mata malo dokumentacije in smo to po dogovoru tri leta delali tudi za ta denar. Sedaj pa smo rekli, da bi tudi za drugi dve fimi imele vas neko malenkost. In je polno ponudb drugih servisov, ki bodo vse to delali za 75,00 EUR. Halo? Se še lahko čudimo, zakaj naše delo ni vredno nič? Mislim, da to vse pove. Dajte še nižati cene, počasi jim bomo mi kaj plačevalim, da bomo sploh lahko delali.

Katarina - 07.09.2017 - 10:51

Res je. Naše delo je podcenjeno do konca, ker ga lahko dela vsak. Vsaj do prve (pri malih malo verjetne) drage kontrole.

Nam ne bi dali niti 5 EUR na uro, pa skrbimo praktično za njihovo eksistenco. Mehaniku, ki skrbi le za njihov ˝ego˝, pa dajo 30 EUR in več na uro brez problema. Pa če ne bo v redu naredil, bodo še enkrat z veseljem plačali, nas bi pa na vislice obesili.

Noell - 07.09.2017 - 11:05

Sem človek, kateremu se knjigovodska kilometrina počasi izteka. Še par mesecev, pa bom odpisan.

Bom pa napisal en pregovor, nad katerim se splača zamisliti. Velja za vse življenje, za vse službe, za življenje.

 

Z nami delajo tako, kot dovolimo.

Martin Krpan - 07.09.2017 - 11:19

Iskreno povedano (čeprav "grdo zveni" :)) - pod 1.000,00 EUR neto/mesec - ni šans! :). Dvomim, da tisti za 75 EUR neto sploh razlikuje aktivne in pasivne konte :)).

 

Tovrstne zapise v klepetalnici pa jemljem le v smeri, da ste se malce skašljali in potožili. Kar dajte, ni problema :).

Ludvig - 07.09.2017 - 11:41

Draga Sanja, tudi jaz se bom počasi upokojil. Vendar pa moram napisati, da je vrednost računovodskega dela tako nizka, ste krivi VI in VAM podobni. Pa lepo vas prosim, vse to delati za 200,00 evr in še dve firmi gratis.  Kot je spodaj napisano 1.000,00 evr je cena za tako delo. Predvidevam da jim nudite tudi vso svetovanje glede davkov, poslovanja, kadrovsko svetovanje in ostala dela, da ne naštevam. Rajši manj strank, pa tiste, ki so dovolj "pametne", da cenijo naše delo. lp

Jaka - 07.09.2017 - 11:50

Se strinjam, da so naše storitve krepko podcenjene. Tudi cena 200€ mesečno za prvo podjetje je nekoliko podcenjena...ampak o.k. če je vse poslovanje utečeno in brez nekih velikih posebnosti o.k. bi še nekako šlo skozi, seveda brez vštete letne bilance.
Da se pa dodatno dela še dve podjetji zastonj, je pa popolnoma nesprejemljivo. Upam, da so s tistimi 75€ mesečno imeli v mislih 75€ mesečno na podjetje za tista podjetja z zgolj nekaj poslovnimi listinami.

Žal pa smo tudi mi v podobnem "šmornu", ko podajamo ponudbe in odgovarjamo na povpraševanja se čudimo kakšne cene postavljajo nekateri. Naše cene so nekje srednje, pa določeni postavljajo ceno v višini 30-40% naše. Ne vem kako jim to znese.

xxxica - 07.09.2017 - 15:41

Vam bom jaz povedala, kako jim to znese.

Svoje zaposlene izmozgajo in izkoristijo do konca. Na dopust lahko gredo, ko opravijo svoje. Naredijo nadure, ki jih potem koristijo med "dopustom". Ko se vrnejo, pa zopet delajo, saj jih vse počaka, tudi nadure .... začaran krog, dopust pa ostane.... Lastnik pa prodaja aranžmaje za 30€.

Čakam, da se zbudi GZ in ZRS. ... optimist ...

Luna - 07.09.2017 - 17:13

Ali pa firmo zapreti in vse po vrsti poslati na Zavod.

Taks - 07.09.2017 - 19:33

Dosti krat sem razmišljala čemiu sploh računovodska tarifa, pa saj se je nihče ne drži! Zakaj pa se notarji in odvetniki držijo svojih predpisanih tarif, pa še nihče se ne pritožuje.

Ker imajo prava pravila e v štartu. Odvetnik ne moreš osatti brez kočnanega pravnega faksa. "računovodja" pa je lahko danes vsak s 5 minut časa. Dokler bo to dovolili, bomo imeli tudi takšno konkurenco, katera bo razvrednotila naše delo.

Pa v zadnjih časih so postala zelo moderna povpraševanja, z namenom, da boš lahko lastnemu servisu znižal ceno.

Katja - 08.09.2017 - 07:12

Jaz take stranke že v štartu ne bi delala za 200 €, za 75 € bi jim pa samo zaželela srečno z novim servisom.

tina - 08.09.2017 - 07:26

Sanja, najprej se moraš ceniti sama, potem te bodo cenili drugi. Tudi nas so izsiljevali... sem pa tudi že napisala, kakšne poslovne knjige smo prejeli ob prevzemu vodenja (ali pa jih sploh nismo prehjeli) in to od zelo oglaševanega servisa, delajo na normo.... žalostno tri katastrofe od treh servisov.... Že v osnovi bi moralo biti najmanj 400 EUR + izdelava LP in DDPO, ne pa tudi dodatnih družb zastonj.

Že v osnovi bi morala postaviti ceno : npr. prve tri mesece zastonj ( če že hočeš), nato pa  toliko in toliko...

Ana - 08.09.2017 - 08:46

Več let smo za eno stranko opravljali računovodstvo. Nov direktor-sin, se ni strinjal okrog cene, menim je,da smo ves čas preveč zaračunali...pa še  davkov so preveč plačevali.

V novem servisu so bili za 50% cenejši.

Za prvo leto  je revizijsko mnenje  negativno, pri nas več let je bilo vedno pozitivno.

Zato imajo težave s banki, ekskluzivni dobavitelji...

Toliko o ceni računovodstvu.

Jaka - 08.09.2017 - 08:53

Za 75 ali 200€  v tem konkretno:

.....kdor ponižuje se sam, podlaga je tujčevi peti.....

nja - 08.09.2017 - 12:30

Jezna sem na tiste, ki gredo pod ceno. Ker mečejo slabo luč na ostale. Nihče pa se ne vpraša kaj je ozadje (pre)nizke cene. Ena stvar je že bila povedana-zaposleni ki delajo po 10-12ur na dan, na minimalcih, morda brez malice, nekateri celo z lastnimi s.p. in imajo še kakega upokojeneca ali koga na črno. 

Druga stvar je pa slaba kvaliteta storitev. Čim je kaj bolj zahtevnega oplejejo. Niti preoblikovanja s.p. v d.o.o ne znajo vsi.

Pa da omenjam da kakšen tak kliče nazaj, da novi računovodja po  pol leta ne more obračunat bolniške, ker ne ve osnove. Ja, res ne zna osnov, če ne znam sam uredit zadeve.

Imamo nekaj karsnih strank, prijaznih, redni plačniki, urejene zadeve, ki se zavedajo da več dela z nekom, pomeni tudi višji znesek in imamo nekaj takih, ki jim je za vsak eur hudo. Ni pa težava kupit japonke za 40€, pa jeanse za 120€ in plačat davščine državi-to ni problem. Nekomu za storitve, material, tam bi se pa cenkali.

pic - 08.09.2017 - 12:46

Ni lahko (kvalitetnim) računovodskim servisom, ker "na vsakem vogalu" kdo prodaja to storitev in res za nizko ceno. Stranke, predvsem mali s.p.-ji, iščejo (če sploh!) najnižjo mogočo ceno in jih ne zanima, kaj dobijo za to ceno. Saj je na tem forumu v klepetalnici veliko takih vprašanj, ki jasno kažejo, da si s.p.-ji sami vodijo knjige in tudi taki začetniki v računovodstvu, ki jim je težko plačati kakšen seminar ali pa si celo nabaviti osnovno knjižico o knjiženju poslovnih dogodkov - in taki celo zahtevajo, da se jim v tej klepetalnici mora konkretno odgovoriti. 

Moje mnenje je, da se je potrebno znati prodajati. To pa je delo komerciale v računovodskem servisu. Če je lastnik računovodskega servisa na tem področju dobro podkovan, je super, če pa ni, je potrebno to storitev nekomu plačati - tako kot računovodske, pravne in še kakšne druge storitve. Sama nisem znala dobro prodajati svojega dela, delala sem za prenizko ceno, vseeno pa z veseljem pustila stranke, da so odšle drugam, če so "dobile" še nižjo ceno. Včasih ni samo cena, so tudi drugi vzroki, da se stranke ne ujamejo... Saj sem preživela, vendar je bilo včasih kar kruto!

Sara - 11.09.2017 - 22:24

pic, to pa drži. To je čista resnica. Lej, če nisi ali če nimaš vsaj malo komercialne žilice v sebi, tudi podjetja oz. računovodskega servisa ne moreš imeti. Nič ti ne pomaga znanje SRS, zakonov,.... če stranke ne znaš prepričati. 

DUAR - 11.09.2017 - 07:40

Zato pa sem že več kot 10 normiranec, kjer moram znati samo sešteti zaslužek.