krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kako je to mogoče

2817  17.08.2017 - 12:37h / Ostalo / Avtor: jazz / 93 / 5

Za d. o. o. smo imeli pravnomočen sklep o izvršbi. Pri njegovi banki smo večkrat delali poizvedbo glede poplačila. Odgovor banke  je bil, da smo v čakalni vrsti.

Nekega dne dobimo od njegove banke obvestilo, da so prenehali z izvrševanjem, ker so TRR našega dolžnika "saldirali" in sklepa niso poplačevali.!!

Želeli smo ugotoviti na katro banko je sedaj bil poslan naš pravnomočen sklep. Ugotovili smo, da d. o .o. sploh nima nikjer odprtega TRR. Ajpes nas je napotil na FURS. Ta je ugotovil, da naš dolžnik res nima nobenega TRR!!! Obljubili so, da bodo stvar dali naprej.....

Povprašali smo še sodišče, kjer naj bi nazadnje obtičal naš pravnomočni sklep.

Danes smo dobili odgovor, da je sodišče na podlagi 4. člena v zvezi z 41. členom Zakona o izvršbi in zavarovanju opravilo uradno poizvedbo v registru transakcijskih računov ter ugotovilo, da dolžnik nima odprtega nobenega računa pri org. za plačilni promet, zato je izvršbo s tem izvršilnim sredstvom ustavilo ( 5. odst. 141 člena ZIZ ).

 

Naj še povem, da je ta d.o.o. delujoča, po Ajpesovih podatkih je  leto 2016 zaključila celo z dobičkom...........

 

(Nauk: če bom kdaj v finančnih težavah, zaprem TRR in stvar je rešena!)

 

Imate kakšen komentar

Hvala, lp

Opa Zovalec - 17.08.2017 - 13:04

Welcome to the club!

 

Priporočam še branje na portalu stopbirokraciji.si, npr.:

 

http://www.stopbirokraciji.si/komentar/?comment_id=624

 

Pa pojdite v senco, spijte hladno pijačo in si predstavljajte, da se to dogaja drugim...

 

 

 

 

tina - 21.08.2017 - 08:22

Tudi mi imamo izkušnjo. Naša stranka je bila 3 mesece blokirana, banka je v MINUS na poslovnem računu vnovčevala svoje stroške, naša stranka je 4 x  pokrivala negativni saldo, banka pa je na osnovi izvršilnega sklepa vsak priliv (tudi tega za pokritje negat.salda)  nakazala tožniku. Na vprašanje, kam vendrle lahko pokrije svojo obveznost do banke, je bil odgovor, da le na ta TRR.  Ker pa je bil na računu negativni saldo, je banka stranko obvestila, da zaradi  tega zapira  poslovni račun (začaran krog) 

Poskusi, da bi pri drugi banki odprli TRR niso uspeli ! Tako družba, ki posluje, ostane brez TRR !

M.a.r.i.a - 17.08.2017 - 20:47

pa je mogoče....zgodilo tudi nam. Ta država je žal narejena tako, da lopove ne le ščiti, ampak jih še tako ali drugače nagradi, jim priskrbi delo, vsi vemo kaj  vse še  počne ta gnila tvorba za izbrane.....oslom, ki vlečejo ta voz, pa nalaga nova in nova bremena.

 

Xy - 18.08.2017 - 07:39

Velika verjetnost je, da ima racun odprt pri kateri od Avstrijskih bank v AT. Ker imate ze pravnomocen sklep sodisca, se izrzba lahko nadaljuje na AT racun. AT odvetniki jih ze rubijo "gor"; okoli 15.v mesecu, preden so place in je denar na racunu. Fajn pa je, ce poznate kaksnega njegovega kupca, saj vam le prepise stevilko racuna iz AT iz racuna vasega dolznika.

anelija - 18.08.2017 - 11:18

Obstajajo tudi pravi prijatelji, ki vam bodo priskočili na pomoč. Naj jim tak prijatelj pošlje povpraševanje. Na ponudbi je zagotovo tudi njihov TRR.