krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV-registracija na tekomovanje

2633  23.07.2017 - 17:41h / DDV / Avtor: Metulja / 75 / 3

Francoska organizacija, ki ni zavezana DDV - so dopisali, da organizacija ni v sistemu DDV (opravljajo zgolj nepridobitne dejavnosti) - nam je poslala račun za registracijo na tekmovanje. Gre za sodelovanje na arhitekturnem natečaju. MI smo DDV zavezanci v SI.

Ali smo v tem primeru sploh obvezani obračunati DDV v SI?

Hvala za mnenja:)

Maja - 24.07.2017 - 11:08

samoobdavčitev..

Uredništvo - 25.07.2017 - 08:19

Mogoče ta storitev spada v posebno pravilo glede kraja opravljanja storitev - 29. člen ZDDV( storitve v povezavi z vstopninami za izobraževalne, znanstvene itd... in podobne prireditve ... kraj opravljenih storitev je kraj, kjer te prireditve potekajo. Torej niso predmet slovenskega DDV. Francoski organizator se "ravna" skladno s francoskim predpisom - v kolikor ni davčni zavezanec, vam ne obračuna francoskega DDV. Prav tako vi kot prejemnik niste dolžni obračunati DDV v Sloveniji ...


PS: popolna davčna rešitev:

http://www.superdavki.com/home

Metulja - 26.07.2017 - 07:11

Hvala, bom prestudirala, ce bi lahko slo pod ta clen. Tekmovanje namrec poteka tako, da vsak udelezenec poslje svoje ideje/nacrte preko online sistema. Pa se ideje se nanasajo na resitve v razlicnih drzavah (na izbiro ureditev nekaj mestnih jeder).

Kaj pa v primeru, da bi slo za splosno pravilo; bi bilo treba delati samoobdavcitev, glede na to, da so organizacija, ki ne opravlja pridobitnih dejavnosti in niso zavezanci za ddv?