krpan in druščina postani član

Naslov teme: nakup blaga v tretji državi in izročitev blaga v tretji državi Slovencu

1859  21.04.2017 - 12:09h / DDV / Avtor: Aki / 122 / 3

V tretji državi bi kupili blago, dobavitelj iz tretje države bi blago izvozno ocarinil, mi pa bi to blago že v tretji državi izročili našemu SI kupcu? Pariteta od nas do našega SI kupca bi bila npr. CIP kraj v Sloveniji, vendar bi v pogodbo z našim kupcem zapisali, da lastništvo blaga preide iz nas na našega SI kupca že v tretji državi?

Ali bi bil naš izdan račun do našega SI kupca predmet slovenskih davčnih evidenc?

Aki - 21.04.2017 - 13:08

še to: uvoznik bi bil naš SI kupec.

 

Prosim za vaša mnenja in hvala že vnaprej.

Martin Krpan - 22.04.2017 - 10:55

Glejte določila 19. člena ZDDV-1 ali prvega odstavka 20. člena ZDDV-1. "Preprodaja" blaga na ozemlju tretje države ni predmet evidentiranja v slovenskih DDV evidencah. POZOR: prepričajte pa se, kakšne so vaše davčne obveznosti na ozemlju tretje države :))).

 

Za malo več kondicije pa http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/aktualno

Pax - 22.04.2017 - 21:00

Da se ne zapletete za brez veze napišite v pogodbi, da je pariteta , npr v Švici in nikakor v Sloveniji.

 

Seveda izdate SI kupcu našo fakturo, brez vaše in njihove DŠ, da ne bo pomot, pri njih, nato gor napišite tudi pariteto CIP Švica.   Jasno, ta vaš kupec bo uvoz v EU  RS  carinil z vašo fakturo.

 

Vi se pa potem seveda lahko dogovorite, da mu to blago še posebej peljete kot prevoznik, torej 2 posla ločena iz Švice do RS in mu to računate posebej.

 

Tako, kot ste si vi zamislili, bodo praviloma težave z Brdavsi !!! 

 

Sami smo uporabljali tudi take sheme, ko je imel tak naš kupec uvoz na dodelavo, da se je izognil carini in ponovni izvoz..., če pa kaj takega NI, pa je skoraj vseeno, če mu vi uvozno carinite in potem prodate, kot domačo prodajo.