krpan in druščina postani član

Naslov teme: FURS izdaja ddv številke - rešujejo že 2 meseca

3174  18.08.2016 - 13:10h / DDV / Avtor: nemočni / 108 / 4

Zdravo... imam s.p.-ja, ki je zaprosil za izdajo ddv številke zaradi preseganja praga 50.000,00 eur. Vloga je bila oddana 2 meseca nazaj! in do danes še nima odločbe. Imel je nekaj obiskov davčnih inšpektorjev na domu in pri strankah, pri katerih dela.

Zadeve se kljub sodelovanju in kontaktiranju, kdaj bo dobil ID, ne premaknejo nikamor.

A ima še kdo take težave pri pridobivanju ID števike, morda veste, zakaj tako komplicirajo? Dejavnost s.p-ja je običajna, davke redno plačuje, nima zaposlenih...  v glavnem, človek na mestu, ne nekdo, ki se stalno izmika...

Kaj lahko mi kot zavezanci naredimo? DDV številko nam morajo izdati, to je naša pravica, ne njihova volja... a moramo kar čakati v nedogled?

Hvala in vsem lep dan!

lpn

jasa - 18.08.2016 - 13:50

Rok za izdajo številke je do zadnjega v mesecu, ki sledi mesecu od oddaje vloge, če ste oddali vlogo julija

je ta rok do konca avgusta !

pomar*ANČA* - 19.08.2016 - 09:21

Tudi moja stranka čaka ID številko že junija. Res je, da je tujec, pa vendar, že v začetku sem jim priložila vse pogodbe, avansne račune za nakup osnovnega sredstva, potrdila o plačilu... pa vseeno je vsak teden problem na njihovi strani in dodatna vprašanja. Pa naj sprašujejo, ni moteče,  dokumenti so tudi vsi urejeni, ampak zdaj smo se vrnili na začetek, dobila sem ista vprašanja, kot so bila na začetku, npr: zakaj ni zaposlenih v podjetju in povem da čakamo id številko, da bo kupil kamion+ prikolico, in ko bo imel os bo zaprosil za enotno dovoljenje za delo in prebivanje in po tem zaposlitev. In na to mi gospa odgovori če sem usekana, da takšnega odgovora ne more predat vodji. V tistem trenutku sem se lepo poslovila, ter si vzela par dni, da se jaz malce ohladim preden jo pokličem nazaj. Tako da ja, trenutno se precej čaka...O njihovem odnosu pa škoda besed....  

00 - 19.08.2016 - 14:18

Dobro, sicer je razlika med obema primeroma ( prv i že dosežen limit, drugi ali prostovoljni ali "kakor" napoved doseganja limita v 12 mesecih), ampak v obeh katastofalen odnos furiozov.

Martin Krpan - 22.08.2016 - 08:33

Davčnim zavezancem VEDNO priporočamo AKTIVEN odnos do brdavsov - to (tudi) v tem primeru pomeni, da ves čas komunicirate z njimi in jih (dobesedno) gnjavite.

 

Sicer sem o tem tudi predaval že večkrat in tudi utemeljeval (z evropsko sodno prakso), da je naš PZDDV v nasprotju z evropsko direktivo glede predlaganja raznih kretenskih pogodb, predpogodb itd., s čimer dokazuješ opravljanje dejavnosti. Hkrati državni organ ne more presojati, ali ste "sposobni" ustvarjati svobodno podjetniško pobudo :)).

 

Kakorkoli, telefon v roke, mail, kar na stopnjo višje od referentke ... Če je potrebno, tudi na šefa brdavsov ...

 

http://www.superdavki.com/