krpan in druščina postani član

Naslov teme: Finančna inspekcija

2637  15.06.2016 - 13:31h / Drugi davki in takse / Avtor: Zmeda / 122 / 5

D.o.o., ki ima gostinski obrat je imela finančno inspekcijo. Po izjavi odgovorne osebe naj bi imel v kratkem zagovor kar na FURS-u, saj v obratu v času inspiciranja ni bilo pogob o zaposlitvi z zaposlenimi , odločb o dopustu, M1 obrazci tudi niso bili v obratu , plačilne liste, podjemne pogodbe ( evidenca ur je bila na licu mesta ) in podobno. Ali veste kako poteka ta zagovor in kakšen postopek je to. Ali bi morali vse to hraniti v obratu? Ne morem verjeti.   

:) - 15.06.2016 - 14:02

Za vsakega prisotnega v delovnem procesu je potrebno že kar nekaj časa imeti v premičnem, začasnem ali stalnem obratu: kopijo pogodbe in prijave v zavarovanje ter dnevno evidenco prisotnosti.

Ostalo na sedežu podjetja.

Zagovor je pa v osnovi dostava vsega potrebnega na FURS, nadaljevanje pa seveda v odvisnosti od dejanskega stanja in stanja dokumentacije.

RINA - 16.06.2016 - 06:26

Po katerem zakonu pa je potrebno imeti vse te papirje v obratu.

 

LP

Matjaž K - 16.06.2016 - 10:37

mene tudi ...

 

v ZDR-1 nič takega ne najdem, enako (nič takega) nisem našel v Zakonu o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV); edino na kar bi se po ZEPDSV lahko inšpekcija "obesila" je:

 

17. člen

(vodenje evidence o stroških dela)

[...]

(2) Dokumenti s podatki o delavcu, za katerega se preneha voditi evidenca o stroških dela, se hranijo kot listina trajne vrednosti, ki jo mora delodajalec predložiti na zahtevo pristojnega organa.

op. pri čemer ne piše  "evidenca se hrani na licu mesta kjer delavec dela"

[...]

19. člen

(vodenje evidence o izrabi delovnega časa)

[...]

(2) Dokumenti s podatki o delavcu, za katerega se preneha voditi evidenca o izrabi delovnega časa, se hranijo kot listina trajne vrednosti, ki jo je delodajalec dolžan predložiti na zahtevo pristojnega organa.

[...]

op. pri čemer ne piše  "evidenca se hrani na licu mesta kjer delavec dela"

... - 16.06.2016 - 09:48

To pa tudi mene zanima. Za šoferje vem, da rabijo vse dokumentacijo, tudi kopijo M1 obrazca s sabo...Ampak za vse ostale? Itak imajo povezavo in s temi pametnimi napravami ugotovijo na licu mesta, če so prijave v v zdravstveno ali ne.

BREDA - 17.06.2016 - 14:32

FURS nima direktne povezave z zdravstvom ali PIZ