Naslov teme: OTROŠKI DOKLADI

3916
št. ogledov
2
št. odgovorov
162
zap. št. teme
12:39 - 09.01.12 | Ostalo
Avtor: JULITA
Zapri vse odgovore
162

Pozdravljeni, mi je prijateljica omenila, da bi naj v bodoče na višino otroških dodatkov vplivali vsi priliva na tekoči račun. Pa me zanima če kdo ve, če naprimer prodam stanovanje in mi kupec nakaže na moj osebni račun znesek kupnine ki ni majhen. Ali lahko potem zaradi tega dobim manjše doklade, plačam več vrtca,... Vse kar sem jaz zasledila je to da upoštevajo neto nakazila obeh staršev- se pravi da je potem tudi smotrno upoštevati olajšavo za otroka na koncu leta. Prosim za odgovore.


Tematska rubrika: Prispevki ostalih področij
162.1

OTROŠKI DOKLADI

Avtor: goga | 14:36 - 09.01.12

Že prej je veljalo, da vsi dohodki vplivajo na osnovo za izračun višine otroških dodatkov. Če prodate stanovanje, morate na DURS oddati napoved davka od prodaje npremičnine.Osnova za davek je razlika med prodajno in nakupno vrednostjo stanovanja. Razlika med prodajno in nakupno ceno je tudi vaš dohodek, ki se upošteva pri izračunu otr.dodata. Če imate vezavo na banki-obresti se upoštevajo...

162.2

OTROŠKI DOKLADI

Avtor: mr-1 | 09:26 - 10.01.12

Pa še: ne "neto znesek, ki ga dobivate na račun" -  na izračun višine povprečnega dohodka na družinskega člana vplivajo najprej vsi dohodki, ki so vključeni v izračun letne dohodnine, poleg teh pa še ostali "nedohodninski" dohodki (štipendije otrok, morebitna dedovanja, izplačila zavarovalnih odškodnin, darila,...).

Olajšavo za otroka zato ni potrebno upoštevati šele naknadno - dohodninski obračun je namreč čisto enak ne glede na to, kdaj upoštevate olajšavo.

Zapri vse odgovore
040 družbeniki
Izračunaj neto dohodka in dajatev pri družbeniku poslovodji.
KRPAN RAČUNA NA PRSTE
Zanesljive davčne rešitve
Ravnovesje znanja in izkušenj - pravi partner za vse davčne izzive.
Bilans.si
Krpan računa na prste
Izračunaj svoj dohodek - Cesarju pa le kar je cesarjevega.
Davkoplacevalci.com

Tukaj je prostor za vaš oglas.
Oglaševanje - tekstovni oglasiPošlji povezavo članka.
OTROŠKI DOKLADI | Prispevki ostalih področij | 12:39 - 09.01.12