krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obup

930  05.02.2004 - 19:17h / Drugi davki in takse / Avtor: V. / 262 / 62

Kaj storite, ko vam stranka zabrusi, da ste predragi.

lenca - 05.02.2004 - 20:16

Poskušam ji dopovedati koliko ur sem imela dela z njimi in točke po katerih sem jim zaračunala tudi dokazati, seveda če ste res predraga bo to težko..

ja-da - 05.02.2004 - 21:06

povabim jo na kavico, jo tudi jaz plačam in rečem ADIJO

Johana - 05.02.2004 - 22:47

Moraš vedeti tudi to, da tisti, ki to reče, reče to z namenom poskušati prišparati, nezavedajoč se, da je v resnici užalil tebe in tvoje delo. To moraš vzeti kot čisto poslovno potezo. Pač, če bo znižala ceno, smo zmagali, če pa ne bo, pa tudi nismo nič zgubili...

Poglej sebe, ko greš v štarcuno s cunjami. Verjetno boš kupila tisto, ki bo kvalitetnejša in zato malce dražja, AMPAK v roke boš pa vzela pa tudi tisto cenejšo, ne?

To je čisto normalno. Se pa strinjam, da je naše delo zelo podcenjeno. To si razlagam (seveda ne tudi zadovoljim) s tem, da pač šefi in stranke ocenjujejo to, kar vidijo: kako sedimo in prekladamo papirje... Naši izdelki pač niso otipljiva stvar. Samozavest nam rapidno pada!

Zato, po moje, poudarjam, po moje, bi bili ukrepi od ja-da zelo zelo vzgojni.

Lep večer, jutri je HBDP!

andrejka - 05.02.2004 - 21:06

Najbolj hecno pri vsem je dejstvo, ko prideš do avtomehanika ali serviserja računalniške opreme - je njihova servisna ura toliko in toliko in enostavno vsak plača ter se enostavno s tem sprijazni, da so pač take cene; v našem delu pa se moramo na žalost zagovarjati za vsak tolar, ki ga zaračunamo; žal

ja-da - 05.02.2004 - 21:08

ja, andrejka točno tako. Ko greš k frizerju, plačaš zelooo drago za pol urce dela, pa greš ven na cesto ves nasmejan-a. Je tako, ja,ja....

Marinka - 05.02.2004 - 21:31

Meni je šef rekel, da za premetavanje papirčkov ne zaslužim večjo plačo, pa sem mu rekla pa-pa, sedaj pa mi ponuja še enkrat več, ker so vsi računovodski servisi naredili predračun še za enkrat več!
Jaz se pa smejem... in delam pri njemu še za enkrat večjo plačo naprej!
Hi,Hi, pa lep pozdrav in veliko sreče.
Ker pa je konkurenca zelo huda in je veliko takih, ki delajo za drobiž, jim je treba dopovedat, da mi ODGOVARJAMO za svoje delo in naj pogledajo kakšne kazni so za šušmarjenje slabih računovodij in računovodskih servisov. Pa lep pozdrav...

Matjaž K - 05.02.2004 - 21:46

Čestitke za plačo.

Na žalost je tako, da šefi/stranke/dirketorji vidijo samo tisti del knjigovodstva, ki se mu reče "zrihtaj in predaj v knjiženje papir".

Kaj vse pa je potrebno da se zadeva:
uredi
kontrolira
kontira
knjiži
zapre
naredijo obračuni, prenosi, kalkulacije
sestavijo bilance

tega pa ne vidijo.

Glede odgovornosti pa:
če je predan papir za en drek, potem za ta drek ne bom odgovarjal.
Za odobritev/likvidacijo izvirnih zunanjih knjigovodskih listin niso odgovorni računovodje temveč tisti, ki so povzročili poslovni dogodek.

V. - 05.02.2004 - 22:12

Hvala.
Boli me, ker mi je to rekla stranka, ki sem ji leta delala daleč pod računovodsko tarifo. Saj veste kolegi.....
Končno sem spoznala, da sem s takšnim odnosom sama kriva, da ni dovolj danarja za vse seminarje in literaturo potrebno za moje delo.
Vsa leta doslej sem delala za pavšalni mesečni znesek dogovorjen v januarju za celo leto(vključno z bilanco), kar mi ne znese več. Veliko dela a malo zaslužka ob tem pa premalo denarja in časa za izobraževanje.
Ko poskušam to spremeniti, pa me vsaka pripomba stranke takooooo boli.
LP

NN - 05.02.2004 - 22:38

Tudi sama sem storila to napako, da sem od začetka premalo računala.
In sedaj: najprej večja cena, ki jo lahko pozneje znižuješ.
Žal v tem poklicu rabimo trdo kožo.

IRKA - 06.02.2004 - 18:18

Oglejte si ponudbo Techno Sky d.o.o.Plešičeva 39, Ljubljana pa boste videli zakaj je temu tako.Dokler bomo med servisi imeli takšne izdajalce vsaj kar se cen tiče se situacija NIKOLI NE BO izboljšala.To je pa že podcenjevanje LASTNEGA in NAŠEGA DELA.Npr.na ponudbi piše PAKET ŠT.6 300 POSLOVNIH DOGODKOV ( 900 KNJIŽB) ,8 ZAPOSLENIH IN OBRAČUN DDV ZNESE PO NJIHOVEM 124.900 SIT. Mislim, da bi najprej morali pomesti s takšnimi kaj pravite na to.

tina - 06.02.2004 - 05:39

Semi je že večkrat zgodilo. Pa sem vprašala. če je bolj pomembna nizka cena ali kvaliteta !? Kako, da tisti ki se tako ponujajo, niso dovolj zasedeni, kaj je vzrok. Mi smo namreč zasedeni 150 %. (Doslej od teh ni odšel še nihče )

PLAČNIK - 06.02.2004 - 06:22

D.o.o., 1 plača, 20 - 30 izdanih in prejetih računov, nisem zavezanec DDV, 40.000 SIT mesečno, bilance in ostala kramarija vse posebej. MENI JE TO PREDRAGO (iščem cenejšega).

- 06.02.2004 - 06:57

Dragi plačnik
Zakaj potem tega ne narediš sam, če misliš da je predrago. Za tako malo papirjev si lahko kupiš program in vse sam narediš. Vključi se v tečaj in se nauči. Čez eno leto se pa oglasi in povej ali je bilo vredno.

PS: Koliko plačaš eno uro za popravilo računalnika? Malo se pozanimaj za kazni če niso točno in pravilno urejene dokumentacije.

Lep dan želim.

Jože - 06.02.2004 - 07:10

D.o.o., 10 plač, 200 - 300 izdanih in prejetih računov letno, smo zavezanci DDV, 180.000 SIT mesečno računovodskemu servisu, bilance in ostalo je v ceni. Smo zadovoljni in nam to ni predrago.

Plačnik 2 - 06.02.2004 - 16:37

Tudi mi smo imeli takšne samozavestne računovodske servise, ki so bili popolni, vendar brez prave odgovornosti. Vsak visoko leta, dokler ne ostane sam sebi namen. Iskali smo rešitev 5let in jo našli. Žal nam je tistih milijonov, ki smo jih popušili za takšno šopirjenje.

pozitivko - 06.02.2004 - 07:33

Gospod ali gospa NAJ sam prične voditi svoje računovodsko knjigovodske storitve,pa če je "sposoben/a/, bo videl/a/, koliko dela je z njegovim podjetjem. In bo "utihnil/a/,za zmeraj, brez "pripomb" in pritožb, koliko je DRAG AŽUREN IN STROKOVNO PODKOVAN -RAČUNOVODJA. Pa da si servis NE zmišljuje sam svoje tarife, ampak OBSTAJAJO vrednosti računovodske tarife.Jamrajo in pritožujejo se tisti/e/, ki imajo solidne prihodke, pa mislijo, da jim bomo MI delali ZASTONJ. Hvala lepa za take "stranke".
Bolje imeti nekaj solidnih dolgoletnih strank in jim dati boniteto za zaupanje in zvestobo, kot pa poslušati,da smo PREDRAGI. Osebno se NE OBREMENJUJEM.Vsak je strokovnjak na svojem področju.In potrebna je samozavest, avtoriteta, odločnost in samospoštovanje. Zato brez OBUPA in panike, korajžno, samozavestno delovno naprej. Prijazen , ustvarjalen, uspešen dan Vam želim!

mojzes - 06.02.2004 - 08:06

Dragi pozitivko, mi vsi poznamo uradne tarife in cene v vseh panogah. Vidim da se knjigovodski servisi držijo tarif ki jih določi njihov kalkulant pač po nekakšnem reglcu.
VEDITE - mi podizvajalci ki delamo za kakšne firme dobimo včasih samo 30% od uradno priznanih cen in moramo bit tiho. Dokler smo pač lahko...ko pa ne moreš več, potem pač greš drugam in najdeš isti šmorn. Že dolgo ugotavljam,pri delu in cenah ni več nobenega poštenja.
LP

Sabina - 06.02.2004 - 09:24

Jaz sem enemu delala dve leti 70% škonto po tarifi. Bugi revež, mlad, nima dnarja, jaz mu pomogam v njegovi karieri. Njegov obseg poslovanja se je povečal za 200%.Jaz zaradi pomoči nategatorjem v tem času postanem revež, začnem preračunavat in ugotovim, da ne morem delat po tako nizki ceni, ker delam zgubo (članstva, strokovne revije, izobraževanja, nova zakonodaja,...). Mu po predhodni napovedi in njegovem enomesečnemu izmikanju povem, da delamo za novo ceno. Rekel je, da mu gre na bruhanje in da ga nategujem. Sem mu rekla, pejd drugam. Naslednji dan mu povem naj pride po papirje. Si je premislil.
Samo škrtica je škrtica, ker moje delo pa res ni vredno toliko kot prepordaja uvoženih izdelkov. Briga me, za takšen denar naj mu delajo drugi, gotovo ne bo imel takega suporta kot pri nas. Manj dnarja manj muzike.
Jaz za vsako zaračunano storitev plačam davke in ne brišem računov, tako kot taki šušmarji.
Vse bo dobro, dokler ne pride inšektor in da haus. Še se mu bo kolcalo po meni!

s.p. - 06.02.2004 - 18:16

Če preskočimo uradne računovodske tarife koliko se vam zdi pošteno plačilo za eno uro računovodskega dela?

Sitna - 06.02.2004 - 19:11

Pa kaj zdej, so kar vsa dela enako vredna???? Če delam letni obračun in razne analize, plane, letno poročilo............a je to enko vredno, kot če kljukam izdane fakture , al kaj?
Ne more biti splošne postavke za uro. Zahtevnost za kljukanje IR je minimalna in oseba lahko to dela skoraj vsaka, ki je vsaj malo pedantna in ima navodilo od nekoga, kako naj dela.
Saj tudi zidarske ure niso enako vredne, kot so ure gradbenega inženirja, kaj ne.....čeprav nas oba šišata na cenah, pa pridno vsi plačamo in smo srečni, če so sploh prišli delat kako malo stvar, ker bi itak vsi samo gradili hiše.

s.p. - 06.02.2004 - 21:25

Vsekakor se strinjam, da za pošteno delo pošteno plačilo samo da ti pa nekdo naredi obračun prispevkov za plačo za recimo 10.000 Sit je pa tudi malo huda mar ne. Pa vsi vemo da je to največ 5 min dela (minuto za nov datum, minuto da sprintaš, pa še 3 za ..)preračunano pa 120.000/uro (zaradi tega sem vprašal koliko na uro bi bilo dovolj).

Lahko pa tudi ta primer vzamemo pod drobnogled če ja na ure pretežko.

Sicer vam privoščim da čimveč zaslužžite zamo zanimalo me je koliko bi bile za vas "normalne" cene.

Vsem pa, ki ste pripravljeni nudit extra popust tistim strankam ki jim gre bolj slabo predlagam da že na začetku sklenete dogovor v smislu "gremo vam na roke dokler vam posli ne stečejo, ko pa bo toliko in toliko dobička bo pa tudi cena brez popusta. Podatki so pa itak v vaših rokah. Marsikomu to precej pomaga in tudi ni problem potem plačat več če posli stečejo.

ja-da - 06.02.2004 - 21:38

madonca si ti pameten s.p. Veš kaj ti bom povedala.Grem v avoservis, prinesem svoje olje in filter, ter prosim za zamenjavo. Pogledam na cenik, kjer piše manj zahtevana dela 5.000,00 SIT , srednje zahtevna dela 6.500,00 SIT, bolj zahtevana dela 9.500,00 Sit. Moja menjava olja opravljena v 20 minutah plačilo 6.500,00 SIt -srednje zahtevna dela. In komentar: ali je to delo res več vredno kot moje. Če bi jaz stranki računala za 20 minut dela 6.500,00 SIT bi me linčala. Po tvoji razlagi bi mi moral serviser to narediti skoraj zastonj, saj sem suha kot crkvena miš. Bejž no bejž, pejt raj ven in glej v nebo zvezde, mordaa se ti bo še kaj prikazalo

Johana - 06.02.2004 - 21:58

ja-da, tale s.p. je že mene tri strani nazaj entolk znerviru, da sem mu hotla luknjač u glavo vržt,...
Pust ga, k ni pol ku___ mrzle vode vredn, da bi mu... Eh

mojzes - 07.02.2004 - 08:02

Johana, poznam s.p. - ja ki mu mati vodi knjige že verjetno preko 20 let.
Navadno ima zaposlene 3 delavce včasih več včasih nanj. Strošek mu je da materi plača vsako leto dopust na morju in pa potrošni pisarniski material.
No z enako dejavnostjo se na enak način ukvarjam jaz, samo da meni mati ne vodi knjig, ampak plačam knjigovodski servis ki mi zakasira mesečno od 60 - 70.ooo SIT. Letno mi je to približno 1.0 mio denarja za katerega bi mati in moja cela družina imale ugoden dopust. Tako rekoč djabe. No vidiš kako male reči so v življenju lahko velike. Mi pa to vse tak posplošujemo.
Lep vikend.

Johana - 07.02.2004 - 09:19

Če je to tko, kot si napisal, mojzes... ma da je tih... Lahko kaj vpraša, nič ne rečem, ne pa da pametuje čez vse in sploh še pri stvare, ki so že potrjene, utrjene... se pojavi on in postavi zadevo na glavo in za sabo potegne še gručo ovc... Jst včasi imam cajt, včasih pa ne, da kakšnemu Mitju, karikiram, ki je glih začel z računalniško dejavnost, razložim najbolj osnovne pojme, ker vidim, da se trudi, da hoče vede, da... Zakaj pa s.p. ne vpraša svoje mama, kdo so davčni zavezanci, pa ji zato plača še en vikend v toplicah? (BTW ali se zaveda, da so to dav.nepriznani stroški).
Ne vem, zakaj pa ji še ti ne daš knjig, da ti jih vodi, pa ji plačaj en teden u Dubaju... A bo rekla, da ne? Zakaj misliš? Ker ni tako ENOSTAVNO!!


Brez zamere mojzes, tebe imamo vsi radi!

ŽIVA - 07.02.2004 - 12:46

Je pa res več kot v redu ta mama da si sama plačuje izobraževanje, strokovno literaturo, vzdrževanje in posodabljanje programa, menjavo
računalnika in printerja in še marsikaj bi se našlo.

Lea - 07.02.2004 - 12:59

To torej pomeni, da ima "oni drugi" vsako leto za 1 mio večji dobiček.
kar pomeni najverjetneje 35% dohodnine.

Sabina - 09.02.2004 - 09:16

Ta mati je neumna, ker dovoli, da jo sin izkorišča.

s.p. - 07.02.2004 - 15:58

Johana umiri se malo in pokaži malo kulture ne pa, da žališ vsepovprek. Žaljenje je dokaz šibkosti in nezrelosti. Nisem jaz kriv če imaš slabe živce. Poleg tega sem ti pa tudi že rekel, če hočeš pomagaj, če ne pa ni treba. In ni treba da vzvišeno postaneš živčna samo zato če kdo ve manj kot ti. (kar sem ti ze napisal ampak ne vem če si prebrala ker nisi replicirala).

"in da bi mi...." ja veš škodoželnost je huda reč in jaz kljub temu, da ti meni, ne želim da bi tebi...

Glede ovc in pametovanja pa prosim, če si lahko bolj konkretna, samo povedal sem kaj mislim in zakaj tako mislim in več se jih je z mano strinjalo kot ne. Poleg tega pa ti sploh nisi odgovorila na vprašanje, ko sem te konkretno vprašal kakšno je tvoje mnenje. Imam pač nekaj slabih izkušenj tudi z računovodkinjami (beri vprašaš 3 in dobiš 3 različne odgovore) in zato sem mnenja bolje 2x vprašati kot 1x napačno narediti, še posebej pa 2x vprašam tam kjer mi zadeve po logiki ne grejo skupaj (čeprav v računovodstvu ni vse logično, precej pa).

In zato te še enkrat prosim, da preden me obtožuješ krive vere, ki jo potem poberejo še ovce (kot jih ti imenuješ) mi odgovori na konkretno vprašanje o 32. oz. 34. točki obrazca ddv-o. In namesto da me žališ raje argumentirano povej kje se motim, (če se) če že ne zavoljo mene, pa zavoljo ovc.

lep pozdrav

ps. upam, da se tokrat ne boš spet potuhnila

Johana - 07.02.2004 - 23:15

Nisem take sorte punca, da bi se potuhnila, sem pa šele zdele opazila tvoje pisanje. Pa glih en fajn film sem gledala... Sem pa take sorte, da večkrat rečem in napišem KURZ. Eni so na to manj občutljivi, drugi bolj. Pač. Gremo k stvari.
Davčni zavezanci ?!?
Zaradi ovc se ne sekiram. Ovce bodo ovce tudi ostale.
Zakaj dobiš od treh računovodkinj tri različne odgovore. Ker (nočm žalit) so verjetno dve od njih ovce.
Kdo so davčni zavezanci?1? Hmmm... Tokom tega pisanja sem si spremislila, da ti povem. Grem raje še malo TV buljit... pol pa spat.

s.p. - 08.02.2004 - 18:21


Potuhnila se tokrat res nisi, se pa še vedno izmikaš konkretnemu odgovoru na vprašanje, ki sem ti ga že večkrat zastavil. Kdo so davčni zavezanici in kako točno se uradno imenujejo je drugotnega pomena in ne zavajaj drugih zdaj z iskanjem dlake v jajcu, ki samo zamegljuje zadevo in ustvarja nove dvome. Bistvo pri vsem je ali v tistem primeru (ki ti je znan) zadevo upoštevaš pod točko 32 ali 34 obrazda ddv-o.

Torej vprašanje ni kdo je davčni zavezanec (ker nekako smo davčni zavezanci itak skoraj vsi, tudi fizične osebe) ampak enostavno samo točka 32 ali 34? Upam da ti ne bo pretežko. Torej če zmoreš toliko konkretnosti za tvoj odgovor zadostujeta 2 znaka. Lahko pa še enkrat dokažeš kako bežiš od bistva in od odgovora.

-------
Zakaj dobiš od treh računovodkinj tri različne odgovore. Ker (nočm žalit) so verjetno dve od njih ovce.
-------
Si mogoče pomislila da so morda ovce vse 3?

In ravno zaradi tega kakšno stvar, ki mi kljub trem odgovorom še vedno ne gre skupaj, raje večkrat vprašam.


------
Kdo so davčni zavezanci?1? Hmmm... Tokom tega pisanja sem si spremislila, da ti povem. Grem raje še malo TV buljit... pol pa spat.
------
Čeprav to niti ni bilo bistvo vprašanja s takimi odgovori vsem udeležencem pokažeš koliko je vreden tvoj prispevek na forumu. Verjemi, da ti tak odgovor zmanjšuje ugled in bi bilo bolje, da bi molčala (pa še na TV ti nebi nič ušlo).

No ja mogoče moraš z izjavami v smislu "vem ampak ne povem" nahranit svoj ego ali pa je zadaj škodoželnost, ki jo je bilo razbrati že v prejšnjem tvojem postu.

lp

Johana - 08.02.2004 - 18:40

Dokler ugled ni vstopnica za na ta forum, ga ne rabim.
In izmikam se lahko odgovorom tako dolgo,
dokler se bo v istem postu junaško pisalo kako fino se
10 jurjev prišpara, če sam narediš plače.
Razloži mi, zakaj bi se razdajala z (logičnimi ali ne) odgovori,
po drugi strani pa berem, češ kako so naše cene napihnjene.

Sorči, pri men si odpadu kot zrela hruška, pa lahko še celi večer pišeš o ugledu, egotu in škodoželjnosti.

Lahko pa poskusiš morda v drugem postu,
z drugim tonom in drugim nickom. Mrbit bom druge volje.

Dijo.

s.p. - 08.02.2004 - 20:10

Seveda saj izogibati se odgovoru pravzaprav moraš, ker sama dobro veš, da zadeve iz vprašanja narediš na enak način kot jaz in bi bilo posipanje s pepelom zate preboleče. Zato si raje iskala dlako v jajcu, kjer si videla svoj prav, ki pa za odgovor nima teže. Namesto tega bi lahko raje poklicala na DURS naj popravijo obrazec da bo pisalo davčnim zavezancem z odločbo o zavezanosti za DDV in davčnim zavezancem brez odločbe o zavezanosti za DDV namesto da piše zavezancem za DDV in končniim potrošnikiom.

Glede ugleda!
Ugled je nekaj kar gradiš vedno in povsod, če se pa ti samo občasno oziraš na to ti pa lahko rečem samo "moje sožalje".

In izmikaš se lahko po mili volji tudi še naprej, tudi ko bo zgodba o 10.000 zaključena.

Aha in zakaj bi se razdajala? Veš ni se ti treba razdajat, niti na ugled ti ni treba paziti in konec koncev ti ni treba niti pisat na forum. Vse je prostovoljno in z razmišljanjem ki si ga pokazala v prejšnjem postu ti želim vso srečo.

Nov nick pa ne bo potreben, se ne vrti svet samo okoli tebe.

lp

Mateja - 09.02.2004 - 09:38

dragi s.p.!
ali ne bi že nehal zastonjkarsko fehtati Johano? Ti, ki ne veš, kdo je davčni zavezanec in se ti tudi ne ljubi prebrati Zakona o davku na dodano vrednost in Pravilnika (kjer bi zelo točno našel ne samo definicijo, ampak tudi razumevanje, kdo je davčni zavezanec - do 1.maja, ko se bo to spet spremenilo)seveda nisi ovca, ovce so tiste, ki ti ne znajo prav odgovoriti?
In glede plač v petih minutah je isto: kje so pa vse ure študija vse povezane zakonodaje, da si potem lahko pravilno nastaviš program, %, račune za prispevke in vse ostalo? Saj kirurg za lepotno operacijo porabi tudi samo kakšno urico, pa to stane na tisoče Eurov. Ker je v ceno zajet tudi ves čas, potreben za pridobitev tega znanja.

s.p. - 09.02.2004 - 12:36

1. Ne fehtam Johane. Vprašanje ji zastavljam samo zato, da se iz megle preselimo na bistvo problema, ki ni to kako se kdo uradno imenuje ampak samo dilema o točki 32 ali 34 (kar bi lahko tudi ti že vedela če si prebrala dosedanje poste). Ampak odgovorit seveda ne sme ker bi se ugriznila v jezik zato se odgovoru tudi izmika.

2. Prebral sem spremenjeni člen. In ponavljam še enkrat ne sprtašujem jo zato, da bi od nje dobil informacijo ampak da bi ona svoje stališče predstavila (ampak ga ne sme ker je enako mojemu).

3. Ovce je omenila Johana, jaz sem si zgolj od nje sposodil njen poniževalen izraz (beri odgovoril z njenimi besedami)

4. Glede petih minut pa lahko rečem samo to da mora mehanik tudi servis zgradit in nabavit vse stroje itd. (pa ne vzemi to kot, da jih zagovarjam ampak dajem le primer, ker je bilo z vaše strani rečeno, da so tudi oni predragi. S čimer se strinjam). Samo če razumete to da morate vi vlagat v znanje in opremo potem bodite toliko fleksibilni pa to priznate tudi drugim.

Ne vem zakaj vas vse skupaj tako boli. Sem povedal kakšno neresnico?
Samo objektivno gledam na stvari. Za vas je pa mehanik za 20 min dela in 6500 SIT predrag, sami ste pa za 10.000 SIT in 5 min prepoceni. Pa pustimo zdaj investicije v znanje v opremo, ker to morata imeti oba le s to razliko da mehanik res malo več investira v opremo vi pa več v znanje. Oz vsaj bilo naj bi tako.

lp

ps. prijatelj ni tisti, ki se z vsem strinja s tabo ampak tak ki ti pove kaj res misli.

s.p. - 07.02.2004 - 15:38

Ne vem zakaj ste tako name skočili, samo pogovarjamo se koliko bi vam bilo dovolj oziroma sprejemljivo. Meni se za stvar, ki sem jo omenil ne zdi malo mogoče tudi zato ker sam delam za dost nižjo ceno. Sem pa tudi že slišal za primer da je tip plačevala 200 eur za 1 pivo v kafiču. Tak verjamem da za 10.000 še prdne ne.

Od kot si pa ti potegnila paralelo da primeseš svoj material na servis mi pa tudi ni znano. Sicer pa kot sem vam rekel privoščim vam čimveč tako da ne razumem zakaj ste tako skočili name saj nisem vaš sovražnik. Mar ne prenesete normalega dialoga? Ne vem no jaz mislim da ni treba zamer če ima kdo drugačno mnenje.

Matjaž K - 07.02.2004 - 07:54

Veste zakaj je 10.000 SIT?

Zato ker preden se stisne "print" je treba preveriti, ali so niso BPL spremenile, na glavo se moraš postaviti dati povedo, ali je kdo bil v bolniški/na dopustu, dobiti je treba podatek o povprečni plači prdpreteklega meseca za 11% olajšavo ...

+ vsi davčno/statistični šimelci pa plačilni nalogi (pri teh je treba še malo pokukati na KK DURS, da vidiš če moreš kaj "zraven dati" da ne bo salda, ker "pridni" s.p.-ji plačujejo vse zadnji dan ob 16.59 na bančnem šalterju, potem pa se čudijo zakaj zamudne obresti).

Sitna - 07.02.2004 - 13:02

No, pa tudi printer je potrebno kupit, pa barvo, pa papir, pa računalnik, pa program, pa njegovo vzdržavanje, pa mizo, na kateri je računalnik in printer, pa prostor, v katerem se nahaja, pa stol........pa, pa,pa, pa še bi se našlo, da se lahko sprinta v 5 minutah, prav?

s.p. - 07.02.2004 - 18:04

Te stvari morajo itak upoštevat vsi in ne samo računovodje.

lp

s.p. - 07.02.2004 - 16:02

Matjaž

Nikakor ne želim presojat ali je 10.000 napihnjena cena ali pol premalo. Povem le svoje menje, da se meni to ne zdi malo.

Upam, da vsaj ti ne boš zameril, če povem mnenje brez dlake na jeziku.

lp

ja-da - 07.02.2004 - 16:51

prav, da poveš svoje mnenje, prav pa bi bilo tudi, da bi argumentiral, zakaj se ti zdi to veliko in na podlagi tvojih argumentov bi dobil protiargumente in nato bi lahko podal končno oceno.

s.p. - 07.02.2004 - 17:02

Glede na čas, ki ga porabim se mi zdi to več, kot kasira avtoservis (samo za primerjavo, ker si ga ravno omenila). In glede na to da se mi zdijo tudi njihove cene (prav tako kot tebi) previsoke se mi zdi previsoka tudi ta cena.

Dovolj argumentirano?

lp

Sitna - 07.02.2004 - 18:27

Čuj s.p., si se kdaj vprašal, če morda ni tvoja cena premajhna?

- 07.02.2004 - 19:59

Sam sebi ne računam, računovodskih storitev pa drugim ne nudim. Primerjam le z drugimi cenami tokrat avtoservisom (ne na moj predlog) in ugotovitve sem napisal. Se ti zdi da je avtoservis tudi prepoceni.?

lp

Sitna - 07.02.2004 - 20:12

Zame, ki plačujem sigurno ni prepoceni, zato sem se marsiko malenkost, ki jo opravijo za kup denarja, naučila lepo sama in ne jamram kako so dragi. Enako z računalniki, če bi morala vse plačevati..............aleluja, bi bila cena mojega dela še večja.

s.p. - 07.02.2004 - 21:21

Podobno pa nekateri razmišljajo za računovodske storitve. Upam da jih zdaj lažje razumeš in da razumeš, da tako kot je tebi drago pri mehaniku in masikaj zato opraviš sama, je nekomu drugemu drago pri tebi in poizkuša čimveč narediti sam. In res je, ne moreš vsega plačat, čeprav bi bilo tako najlepše. Tudi sam bi najraje dal vse iz rok in čakam na dan ko se bo to res zgodilo. Upam da kmalu.

lp

Sitna - 07.02.2004 - 21:48

Meni je itak interes, da stranke čim več znajo, tako lažje delamo oboji in tudi cena je lahko nižja, če papirjada šiba bp, na žalost pa v praksi ni tako. Sami ne upoštevajo navodil in te spravljajo v prava detektivska razpoloženja kdaj, da sploh približno razmeš, kaj se je dogajalo in kak dokument moraš terjat. In tu se izgubi ogroooooomno časa, ko se moraš petnajst krat vračat na iste zadeve in ugotoviš po enem mesecu, da ti še vedno falijo določeni papirji , ne dostavijo vsega kar bi morali oz. nepopolni dokumenti , ponovna urgenca, ponovni popravki.Bljak.......sem ravno v razpoloženju, ko se ukvarjam s enimi takimi, kar lasje mi gredo pokonci.

s.p. - 08.02.2004 - 11:02

Te popolnoma razumem da gre ogromo časa, če ni vseh podatkov in dokumentov ob pravem času, itd pri tebi. V takem primeru je tudi višja cena upravičena. Če so zadeve neznosene pač samo povečaj razliko med ceno, za primer če je stranka resna in za primer če ni. Potem naj se pa vsak sam odloči katera cena mu je boljša.

Matjaž K - 08.02.2004 - 20:38

Enako.

Knjigovodstvo res zahteva FBI-CIA sposobnosti.

Mateja - 09.02.2004 - 09:49

Pozabil si na bistven podatek. Ali je to cena z obračun ene plače, kjer je to na podjetju tudi edina? Potem je zanjo potrebno pripraviti tudi vse obrazce, v ta čas pa všteti tudi komunikacijo s stranko (da da podatke za obračun in da se ji pošlje vse obrazce v podpis). Potem 10.000 sploh ni preveč.
Izračunala sem, da me računovodja s 280.000 neto plače skupaj s prevozom, prehrano, regresom in 13. plačo stane 4.500 sit na uro. Kje so še stroški najema prostora, ogrevanja, čiščenja, elektrike, amortizacije pisarniške opreme in prgramske opreme? In zagotovo je s to stranko za eno samo plačo porabila več kot eno uro. Neverjetno, kako se čas razdrobi - od prvega telefonskega klica, do priprave, računanja, kontrole, tiskanja in pošiljanja podatkov stranki.
Nekaj povsem drugega za kalkulacijo pa pomeni, če je to ena od stotih plač za isto podjetje, saj je večina fiksnih stroškov skoraj enaka kot za eno samo plačo.

s.p. - 09.02.2004 - 12:42

Si ti pripravljena na servisu plačat več za popravilo če boš edina stranka? Bodimo pošteni in priznajno da nikogar ne zanima ali je mehanik opravil 100 enakih opravil na mesec ali pa samo tebi. Si predstavljaš sceno da ti mehanik reče "veste gospa ta mesec nismo tega dela opravili še nikomur zato vam bomo malo več zaračunali ampak saj niste hudi kajne?". Verjetno bi se obrnila in šla drugam.

lep dan

Matjaž K - 08.02.2004 - 09:28

Brez dlake:

če je 10.000 za plače preveč, pa pojdi k tetam upokojenkam/tetam s 50 urnim tečajem knjigovodstva/ipd., ko računajo 10.000 za cel mesec knjigovodenja.

Pa bomo videli, kakšne bodo bilance.

s.p. - 08.02.2004 - 11:14

Matjaž ne gre za plače niti za bilance ampak za eno plačo.

Sicer pa tebi vse spoštovanje.

lp

nakovalo s.p. - 08.02.2004 - 15:37

Hvala ti s.p. vemo da kovaško kladivo mora biti v pravih rokah.
Lepo Nedeljo.

resnična - 08.02.2004 - 17:54

No naj vam razkrijem skrivnost, ta teta res nima drugo kot mogoče, knjigovodski tečaj. Drugače ima pa trgovsko šolo, in je vodila dvema generacijama družinske firme poslovne knjige.
Zdaj pa ne bit faušen:
Družine imajo:
- vsaka svojo družinsko hišo
- tri družine imajo os. avto mercedes
- ostali dve družini, Audi, BMV
- na Hrvaškem otoku ima vsaka družina cca 60 m2 svojega apartmaja
- in še skupno veliki vinograd, klet preša, ter vse še kaj je potrebno.

Večkrat je gospa imela davčne kontrole, osebno vem da kazni ni nikdar plačala, ker je pošteno vodila poslovne knjige. Moram pa rečt da je tudi njihovo splošno poslovanje bilo pošteno. Hotel sem vam samo dokazati da se z malim in rednim delom dajo narediti velike in poštene reči.

Lepo in mirno spanje vam želim.

Matjaž K - 08.02.2004 - 20:37

Špica teta.

Moj očitek ni letel na tete s srednjo šolo (mimogrede: trgovska šola stare generacije je baje "huda"), temveč na tete, ki delajo po 20-30-40 strank naenkrat in to same.

Izpostaviti pa sem posebej hotel naslednja dejstva:
- če je komu kakšna knjigovodska storitev predraga, imamo trg za knjigovodske storitve
- na trgu so tudi cenejše stvari, ampak ta teta ki dela za 10.000 na mesec mora delati 20-40 strank, da dobi vsaj nekaj malega ven

20-40 strank na osebo pa ne more zagotavljati kvalitete. 100%

Potem pa imaš bilances v smislu:
terjatve do kupcev = 0 (saj še niso zapadle)
obveznosti do dobaviteljev v bilanci = 100, po poslovnih knjigah 200 (razlika so tiste, ki še niso zapadle v plačilo)
amortizacija nepremičnin 33,3% (da bo manj davka)
rezervacije za nabavo osnovnih sredstev
sredtsva v register osnovnih sredstev vnešena po cenitvi (kljub temu da se je vodilo DV KV-kako so razknjižili mi je uganka)

ipd.
(vse to videl na lastne oči)

resnična - 08.02.2004 - 21:29

Hvala Vam, tema je zadetek v črno 10 pik.
LP

mimica - 09.02.2004 - 16:17

O draga, predraga računovodkinja ti
povej če si res predraga, ali se mi zdi...

Marjetica - 09.02.2004 - 20:46

Drage kolegice in kolegi. Ne ozirajte se na besede raznih s.p.-jev.
Ne govori se zastonj okrog, da tisti ki še vztrajajo pri s.p. nimajo veliko pameti v glavi.
Pa lep pozdrav in obilo užitkov pri izdelavi bilanc za s.p.-je.

- 10.02.2004 - 12:01

Lepo da smo spet prišli na žalitve.

Ali ti sploh veš kakšne so prednosti in kakšne so slabosti s.p.-ja v primerjavi z d.o.o.-jem, da tako lahkotno žališ in govoriš o pameti.

s.p. - 10.02.2004 - 14:34

Marjetica

Skrajno nespametno je soditi o količini pameti zgolj na osnovi oblike registracije firme preko katere nekdo posluje. Če se poslužuješ teh metod je možno na podlagi tega sklepati edino to koliko pameti imaš v glavi ti.

ps. Ali znaš naštet vsaj 3 (po tvoje najpomembnejše) prednosti d.o.o. ja pred s.p. jem?

lp

mimica - 10.02.2004 - 15:47

Misel trenutna Marjetici se odtrga
kakor ko ti na hlačah poči zadrga,
popraviti jo zna le mojster pravi,
Marjetica, korak nazaj,vse razveljavi!
Živimo vendar v civilizirani "sobi"
spoštujmo en drugega kot se spodobi...