krpan in druščina postani član

Naslov teme: prisiljena donacija

2004  05.07.2019 - 12:52h / Ostalo / Avtor: highlander / 131 / 5

Lovska družina je na skupščini izglasovala,da morajo vsi člani donirati po 100 eur(in to je bilo izglasovano 3x,torej 300 eur) za investicijo,ki jo peljejo.

Pravzaprav kaj sploh to je:donacija,prispevek ali celo delež.O tem ne govori nihče,torej je največja verjetnost,da si lahko s to prisiljeno donacijo,kot jo imenjujejo,obrišemo ....

prosim za kakšno konstruktivno sugestijo.Po mojem bi lahko zahtevali svoj delež pri investiciji.

lp Highlander

Simbi - 05.07.2019 - 16:50

No, deleža na investiciji ne morete pričakovati, to smatrajte kot prostovoljne prispevke članov, oz. če so sklepi skupščine ustrezno oblikovani, potem bi ev. lahko šlo tudi za dolgoročne PČR. 

Iz vašega zapisa je slutiti, da se s sklepom skupščine ne strinjate povsem. V aktih društva imate zapisane pristojnosti posameznih organov društva in možnosti ter način nasprotovanja oz. spodbijanja sklepov organov. Uporabite jih. Nenazadnje vam to omogoča tudi Zakon o društvih. Sicer pa: združevanje v društva je prostovoljno, načeloma izstop tudi...

Joži - 06.07.2019 - 16:24

Se strinjam. Žal je tako, če nisi za - si proti. Zakaj se ne udeležuješ sestankov in tam iz prve roke izveš.

Povprašajte tiste, ki so bili na sestanku. Če je tako težko dat, se izpiši, pa ti denar ostane v denarnici.

highlander - 07.07.2019 - 11:21

Strašno einfah rešitev.

lp

Ani - 09.07.2019 - 07:39

Donacija:Donacija je brezpogojno plačilo oziroma prispevek v denarju ali naravi, ki ga prejme zavod, ustanova, verska skupnost, zbornica, reprezentativni sindikat, od fizične ali pravne osebe, brez obveznosti vračila in se ne nanaša na plačilo za proizvode ali storitve. O donacijah govorimo takrat, ko podjetje podari denarna sredstva določeni organizaciji, brez proti usluge.

 

Moje mnenje: donacija ne sme biti fiksno določena, donacija je prostovoljni prispevek članov in nečlanov (višino določi vsak sam). Ta zadeva sigurno ne bi šla skozi pri inšpektorju. Društvo se lahko odloči za pobiranje denarja za določen namen, vendar ne sme pa določiti višino zneska.

 

 

highlander - 09.07.2019 - 20:50

vsaj en konstruktiven odgovor