krpan in druščina postani član

Naslov teme: Jubilejna nagrada

1840  10.06.2019 - 13:49h / Ostalo / Avtor: Tara1 / 138 / 2

Zaposleni je leta 2011 prejel v javnem zavodu jubilejno nagrado za 20 let skupne delovne dobe

(na dan izplačila je bil v Ju zaposlen 2 leti, prej pa v gospodarstvu).

Letos (2019) pa bo izpolnil 10 let delovne dobe v javnem zavodu. Ali mu pripada jubilejna nagrada ali ne za 10 let dela v JU?

Hvala za pomoč

Neža - 10.06.2019 - 14:09

Če je to kaj v pomoč... 

Če delavec dela deset let pri prvem delodajalcu, lahko prejme le eno izplačilo jubilejne nagrade za deset let neobdavčeno, nova jubilejna nagrada za isti jubilej (npr. za skupno delovno dobo 10 let) pa bi bila obdavčena. Če pa bi dopolnil deset let skupne delovne dobe in dobil izplačano jubilejno nagrado, nato pa se prezaposlil k drugemu delodajalcu in bi mu ta želel kasneje izplačati jubilejno nagrado za delovno dobo desetih let pri enem delodajalcu, pa to spet ne bi bilo obdavčeno. Druga izplačana jubilejna nagrada se delavcu v tem primeru ne bi vštela v davčno osnovo. Delodajalec pa ne more npr. izplačati delavcu neobdavčeno najprej jubilejne nagrade za skupno delovno dobo desetih let, nato pa še jubilejno nagrado za deset let pri delodajalcu.

B - 11.06.2019 - 07:00

KP v pretežni večini določajo jubilejno nagrado za delo pri zadnjem delodajalcu. Mislim, da je razglablanje kaj je delavec že dobil nesmiselno. Zadnji delodajalec je zavezanec za izplačilo. Podobno je pri regresu za LD. V koliko delavec pride delodajalcu med letom, mu gre sorazmerni del, kaj je dobil pri prejšnjem delodajalcu pa ga ne zanima.