krpan in druščina postani član

Naslov teme: Odpoved v poskusni dobi

90  09.01.2019 - 08:55h / Ostalo / Avtor: cistilni servis / 228 / 6

S 1.11. smo zaposlili delavko za opravljanje čiščenja, v pogodbi je zvedeno tudi poskusno delo, ki še traja.

Delavka nam je sedaj sporočila, da je noseča 5 mesecev, kar pomeni, da je bila noseča že ob podpisu pogodbe.

Ob sklenitvi pogodbe, nam je to zamolčala, saj je zaradi narave dela,  ne bi zaposlili.

Ali je to lahko razlog za odpoved v poskusni dobi? Oz, ali je potrebno sploh podati zazlog za odpoved.

Zdravstvene zahteve za nosečnice poznamo in delo, ki ga je potrebno opravljati, ni ustrezno, drugega oz. prilagojenega dela pa ji ne moremo nuditi.

Opa Zovalec - 09.01.2019 - 12:43

Ko ste sklepali DR bi o tem, da delo ni primerno za nosečnice, morali obvestiti kandidatko. Gre sicer za "prepovedano vprašanje", ampak če imate v sistemizaciji oz. izjavi o varnosti zapisano, da delo ni primerno za nosečnice, je to pogoj za zasedbo DM, ki ga ne smete zamolčati.

 

Jaz bi po končani poskusni dobi na vašem mestu ugotovil, da delavka poskusne dobe ni opravila. Upam, da imate predpisane pogoje oz. kriterije na podlagi katerih ugotavljate, ali je poskusna doba uspešna...

cistilni servis - 09.01.2019 - 13:24

Na razgovoru, ravno nismo rekli, da delo ni primerno za nosečnico, smo pa obrazložili, kakšno delo se opravlja. Smo jo povprašali, če ima kakšne zdravstvene težave, če se boji višine, kakšne alergije, ker delo je fizično, npr. dvigovanje težkih veder z vodo, sesanje in čiščenje sesalca, čiščenje oken, kjer je potrebna tudi lestev, itd., delo se delno izvaja tudi v nočnih urah, tako da bila je seznanjena z zahtevnostjo dela.

metla - 09.01.2019 - 13:48

Tole vi malo 'bučke prodajate'... Če je delo prezahtevno za nosečnice, bi to moralo 'priti na dan' že na zdavniškem pregledu in na izpitu iz varstva pri delu.

nja - 10.01.2019 - 08:18

Včasih so nosečnice delale tudi na kmetiji, pa še kakšnega otroka med tem po rokah nosile. Res, da se v visoki ali rizični nosečnosti, ne sme dvigovati bremen. Ampak nimajo vse nosečnice omejitev, razen potem ko se zaradi velikega trebuha ne morejo več sklanjati. Sesalec pa v roki še vedno lahko drži in pomiva okna....

Odločite se tako, da boste s tem lahko mirno dihali. Ali prekinete pogodbe ker perizkusnega obdobja ni uspešno opravila ali pa je obdržite ker ste z njenim delom zadovoljni, čez čas gre v porodniško, vi boste iskali nadomeščanje porodniške in ko se vrne, se lahko zasuče v dve smeri, lahko da ima kako babico, ki bo lahko negovala otroka, ko bo ta boln, lahko, da bo potrebovala pogoste dneve bolniške za nego otroka...V končni fazi pa smo se vsi mi rodili ženskam, ki so nas morale preskrbeti in hodit v službo.

Opa Zovalec - 10.01.2019 - 08:34

Mene pa izkušnja uči, da brez malih ne bo velikih. Če pa ne bo velikih, adijo moja penzija :(.

 

In čeprav porodniška v malem kolektivu pomeni "problem", ga nikdar ne delam, ampak se tolažim z mislijo, da ko bodo vsi problemi rešeni, me ne bodo več potrebovali...

Beliska - 10.01.2019 - 16:37

Ne se igrat. Delavka lahko zagovarja, da ni vedela, da je noseča. Če bo posredi tožba, bodo seveda verjeli delavki in zna se vam zgodit, da boste plačali za nazaj, pa še kaj.

Poskusite ji pomagat in ne da ji mečete polena pod noge. Ni čudno, da so slo deladajalci na slabem glasu.