krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obračun ddv

68  07.01.2019 - 22:58h / DDV / Avtor: Maja / 116 / 1

Podjetnik je dobil odlocbo za ddv zavezanca z dnem 08.01.2019 in me zanima glede na to da opravlja gradbeno dejavnost in ima odprt objekt, ki ga dela od 1.1., racun bo izstavljen konec meseca, ali normalno za celotno delo izda racun z ddv ne glede na to da od 1 do 9 ni bil identificiran za ddv?

Uredništvo - 08.01.2019 - 07:36

Berite 161. člen PZDDV:

161. člen

(Prehod s posebne na splošno ureditev in prehod s splošne na posebno ureditev)

(1) Če je oseba iz prvega in drugega odstavka 94. člena ZDDV-1 pred prehodom na splošno ureditev dejansko opravila dobavo blaga oziroma opravila storitev pred datumom prehoda, račun pa izda po datumu prehoda, ne obračuna DDV od teh dobav blaga oziroma opravljenih storitev. Račun mora izdati najpozneje do zadnjega dne meseca, ki sledi mesecu, v katerem je bil opravljen prehod.

(2) Če je oseba iz prejšnjega odstavka pred prehodom na splošno ureditev prejela predplačila, se dobave blaga in opravljene storitve, za katere so bila pred prehodom na splošno ureditev prejeta predplačila, v celoti obdavčijo v davčnem obdobju, v katerem so opravljene.

PS: vabljeni na praktičen seminar Davčni obračun DDPO za gospodarske družbe za leto 2018:

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/122/davni-obraun-ddpo-za-gd-skladno-z-doloili-zddpo-2-za-leto-2018-na-praktien-nain

Vabljeni pa tudi na praktične DAVČNE DELAVNICE - tokratna tema "Trikotni posli znotraj Unije - variacije, permutacije, improvizacije":

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/delavnice-aktualno