krpan in druščina postani član

Naslov teme: vodenje evidenc embalaže od 1.1.2019 dalje

12  03.01.2019 - 12:33h / Ostalo / Avtor: Anam / 120 / 1

Me zanima ali se boste računovodski servisi ukvarjali tudi z oddajanjem poročil na arso glede poročanja o embalaži? Prvič se sedaj po novem poroča konec marca za leto 2018.

Ne razumem točno kdo mora sedaj tukaj poročati?

1. Jaz npr. kupim vrečke v trgovini (spar,mercator itd.....); v to vrečko dam potem svoje artikle, ki jih proizvedem v proizvodnji = ali moram to poročati koliko vrečk sem kupila/brezplačno dala zraven svojega blaga?

2. Ali pa npr. kupim v roli plastično folijo v katere zavijem svoje artikle - se tudi za to poroča, moj proizvod pa ne vsebuje kot le take embalaže;

3. ali pa kupim npr. karton in zapakiram v ta karton svoj izdelek

4. Kaj pa npr. če uvozim vino in ga dobim v embalaži in v tej isti embalaži npr. prodam 

5. kaj pa, če kupim pisarniški papir, pakiran embalaži skupaj pet kosov, embalažo stran vržem = se to poroča, saj nima cene, ne teže, ne ...

Ali moram za vse te zgoraj navedene primere poročati o embalaži? na kakšen način voditi evidenco oz. ali mora biti s čim pogojena?

silva - 07.01.2019 - 08:45

Tudi mene to zanima.

Jaz dobim v embalažo zapakirano blago iz EU in uvoza, zapakirano v kartonaste škatle, papir, plastiko. Vse to razpakiramo in vrže stran moj komisionar v svoje kante. Ali kdo vodi evidenco? Se to vodi evidenca, se kam poroča?

Zraven dobim tudi dobaviteljeve vrečke(papirnate ali kartonaste z njihovim logotipom), brezplačno ali za plačilo, odvisno. V te vrečke dam kupcu kupljeno blago, da je vse enotno in lepo. Ali to kam poročam?