krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prevoz na delo ali kilometrina

2859  10.10.2018 - 08:45h / Ostalo / Avtor: Saška / 158 / 17

S.P. ima še eno pisarno v drugem kraju (pri njem doma), ki pa ni registrirana kot poslovna enota. Če se njegov delavec pripelje iz pisarne, kjer je registrirana dejavnost v to "pomožno" pisarno, ki je v drugem kraju - je to kilometrina ali prevoz na delo?

tina - 11.10.2018 - 06:55

Prevoz na delo je na sedež dejavnosti, do tega prevoza na delo imav vsakem primeru pravico po ZDR, v drug kraj pa kilometrina.

Če pa ima v pogodbi o zaposlitvi določeno, da delo opravlhja na tej drugi lokaciji, pa je prihod na delo samo ta prevoz.

Avtorju: zbrisali objavo pa : to ni forum za predvolilno propagando !

k - 15.10.2018 - 08:59

O B VESTILO

 

v Ljubljani ni v redu.  Sigurno se bo izboljšala, če resnici pustimo, da pride na površje. Zato ozaveščajmo ljudi, če le sami jasno vidimo kaj se dogaja.

Kmalu bodo redne lokalne volitve in volili bomo nove voditelje občin, kot je ljubljanska.  Rad bi predstavil, da je situacija v Ljubljani slaba, se je poslabšala in je slaba tudi v primerjavi z drugimi občinami. Občine na dolenskem na primer se cvetoče razvijajo. Za to slabo stanje krivim sedanje vodstvo. Skušam tudi razumeti, kaj so naredili dobrega( nekaj, ampak premalo. Na primer pozitivna sprememba je podzemna garaža pod parkom zvezda, kongresni trg, v dosti primerih so pozitivna tudi plačljiva parkirišča narejena na cestah, vendar sploh ne povsod,…). Če hočemo to izboljšati je prvi korak, da si vsi Ljubljančani ozavestimo to situacijo in imamo čim večji vpogled v resnično stanje.

Kaj je šlo narobe mi je zelo očitno. Mislim, da je očitno tudi večini, ki se potrudi na stanje v Ljubljani gledati brez jeze ali strahu in nepristransko.

Od najpomembnejše navzdol:

k - 15.10.2018 - 09:00

1.       Poslabšane ali uničene cestnih povezav

 

Ta točka nas v Ljubljani zelo mori in otežuje vsakodnevno življenje.

 

Namesto, da bi se zavzeli ceste izboljšati, jih sedanje vodstvo uničuje. Namesto da bi potegnili dvopasovnico po sredi Ljubljane in skrčili pločnik ob Slovenski cesti, je zdaj tam nekakšna zelo lepo okrašena cesta po kateri se peljejo le kolesarji in avtobusi. To žal ni tako razumno, kot nas hočejo prepričati. Pešci so dosti bol okretni kot avto in ob potrebi lahko najdejo drugo pot. Avto tega ne more, ker je omejen na ceste. Ljudje, ki se v službo pripeljejo z avtomobili prinašajo več kapitala in opravijo več dela kot kolesarji in pešci. Ljudje, ki se vozijo z avtomobili so v povprečju bolj delovni ljudje. Ni idealno da pride nek delavec v pisarno ves prepoten, ali pa da pride nek drug delavec na gradbišče že zmatran od vožnje s kolesom.

Avtobusi so koristni, vendar počasnejši in brez prtljažnika. Toliko svobode gibanja, kot jo imamo danes z avtomobilom, nismo imeli še nikoli v zgodovini. Nočemo je izgubiti. Tako avtobusi, taksiji, kot kolesa so zaželene alternative. V Ljubljani tudi na tem področju niso naredili razumnih izboljšav.

-          Oslabitev Dunajske in Celovške ceste

Obe cesti sta v smeri centra na enem od dveh pasov zaprti za ves promet razen avtobuse in taksije. To se mi zdi najbolj nerazumno in ne morem, da me nebi užalilo. Ljudje stojimo tam v gneči kot nekakšni telički, desni pas pa prazen. Kakšno nasilje nad ljudmi, ki imamo vso moč v svojih rokah. Kako si upajo razmišljati o takem nerazumen pritisku nad ljudmi, ki večini ni všeč.. kaj šele da to res izvajajo ter na to še mislijo, da nas bodo naprej vodili. To izvajajo z denarjem od davkov. Vso realno moč imamo ljudje, tudi tisti ki so v vodstvu. Zavedati se moramo da so tudi v vodstvu ljudje razdeljeni na dobre in škodljive.

-          Uničenje slovenske ceste

V bistvu je najbolj nerazumna popolna zapora slovenske ceste. To je ena izmed dveh povezav skozi osrčje Ljubljane. Cesta, ki je bila tam že v zgodovini. Mogoče tudi edina, ki gre v ravni liniji in skozi sredino mesta. To je nadaljevanje dvopasovnice Dunajska cesta in bistvena cesta skozi Ljubljano. Če bi namesto zapore ceste, to cesto z razmislekom preoblikovali v dvopasovno, ali dvopasovno vsaj na eni strani, bi bila razbremenjena celotna obvoznica okoli mesta(in seveda mora biti odprta za ves promet!). Nikakor pa si nebi smeli privoščiti zapreti te ceste, preden bi ojačali nekatere druge povezave!(po mojem trdnem prepričanju sploh v nobenem primeru)

-          Nobene nove cestne povezave ali vsaj vzdrževanje(na primer Šentvid, Zalog,…)

Kaj se dogaja tam med polji v Šentvidu, nekje med Savljami in Mercator centrom ter okolici je težko dojemljivo in tudi težko gledljivo. Tako je, kot v kakšnem povojnem stanju. Zakaj sploh imamo vodstvo, župana, če nam ne uredi nič.

V Šentvidu in drugih malo bolj obrobnih delov Ljubljane (Zalog,…), je treba prvo stvar urediti cestno in drugo infrastrukturo. Tam prostora ne primanjkuje in  vemo da bi se stanje dalo urediti, če bi v to vodstvo usmerilo svojo energijo. Tudi občani in lokalni prebivalci se moramo boriti za ta cilj.

-          Popolna izoliranost poslovne cone Stegne

Imamo večjo poslovno cono, okoli nje nič samo ljubi prostor za gradnjo cestnih povezav, a je totalno odmaknjena, čeprav je v mestu. Gospodarska škoda je velika.

gi - 15.10.2018 - 09:01

-          Naredimo povezave med Bežigradom in Šiško

Tam v bližini Leka, je tudi veliko neizkoriščenega prostora in imajo neko industrijsko cono Šiška, ki je spet čisto izolirana. V prostorski plan je potrebno vključiti povezave, ne samo graditi stavbe. Tam je nekaj velikih tovarn, ampak tudi druge enote popolnoma blokirajo prehod. Še pešci ne morejo priti iz Bežigrada v Šiško v velikem delu prostora okoli Leka in športnega centra ŽAK. Še enkrat ponavljam, da tam ni nič drugega kot ljubi prostor in priložnosti za zaslužek. Zakaj imamo vodstvo, če se res nič ne da narediti? Da se narediti.

-          Okolica pivovarne Union

Tukaj razdeljenost Šiške in Bežigrada pride najbolj do izraza. To je center mesta a prehoda za promet ni. Praktično tudi prehoda za pešce ni. Če si na bežigrajski strani, nekje pri zavodu za zaposlovanje in hočeš priti nekako po poti zračne linije do pivovarne Union ali Tivolija, moraš biti že nadpovprečno iznajdljiv. Na bežigrajski strani bi morala stati velika poslovna cona s prometnimi povezavami vse okoli (tudi do šiške čez železnico) in parkirišči v izobilju. To bi prineslo velik gospodarski razcvet. Sicer napovedujem to brez dokazov, ampak to so preproste in lahko doumljive stvari… Verjamem da to ni preprosto dejansko izvesti, (ker nobena stvar ni) vendar je brez dvoma uresničljivo. Če so Američani pristali na drugih planetih, Ljubljančani lahko povežemo Bežigrad in Šiško.

-          Primeri drugih cest

Na primer, konec Vodnikove ceste proti centru mesta. Proti koncu Vodnikove ceste, kjer je križišče s cesto Na jami, so zdaj naredili enosmerno cesto. A ne v pravo smer. Neposredna posledica te odločitve se je pokazala naslednji dan in traja do sedaj. Posledica je zelo oslabljena cela Vodnikova cesta. Vodnikova cesta ima kar na enkrat zastoje. Čeprav je bila to zelo majhna cestica je predstavljala še eno pot do priključitve na Celovško cesto. Zdaj vsi čakajo na cesti Na jami za priključitev. To cesto Na jami so pa že pred nekaj leti oslabili tako da so prepovedali ljudem zapeljati naravnost iz obeh pasov do ceste Drenikova ulica, ki je dvopasovna. To se zdi kot nekakšna zarota načrtno oslabiti cestne povezave. Verjamem da so ljudje lahko zelo nerazumni, ampak če delajo slabše odločitve kot navaden žreb (če vržeš kocko), potem pa je to pokazatelj, da je nekaj narobe.

Stanje na ljubljanskih cestah se da v nekaj mesecih popraviti in verjamem, da se tudi bo popravilo.

-          Nasilje z ležečimi policaji in utripajočimi obvestili za hitrost

Ležeči policaj in električno varnostno obvestilo se slišita kot nekaj pozitivnega, vsaj glede varnosti. Verjamem, da je bil izum – ležeči policaj mišljen kot dobra stvar. V resnici pa je to uničenje ceste. Ceste so zgrajene sploščene z razlogom. Ljudje so tudi že preobremenjeni z reklamami in podobnimi stvarmi, da ne rabimo še nasilnih avtomatov, ki nas z nekimi psihološko preučenimi načini silijo zmanjšati hitrost. Preganjati je treba tiste, ki delajo škodo, ne pa zaradi prikladnosti ali trenutne nemoči kar vse, ki niso nič zagrešili!

-          Nevarne in ovirajoče narisane kolesarske steze

To tudi ni tako dobro… Samo zožati ceste in reči kolesarjem in avtomobilistom: »zdaj se pa pejte«. Isti model nasilja in nasilnih rešitev.

-          Ta članek je premajhen, ampak cestno-infrastrukturnih napak tega vodstva v Ljubljani je še dosti več.

V Ljubljani morajo biti omogočene cestne alternative in parkirišča. Stanje se je poslabšalo in v preteklosti je delovalo zadovoljivo.

gi - 15.10.2018 - 09:01

1.       Večna gradbišča

gs - 15.10.2018 - 09:13

Zakaj imamo člane občinskih svetov in župana in vodstvo sploh, če niso sposobni usposobiti nekih parcel na najboljših lokacijah in se zaraščajo ter se tam vse skupaj dela milijardna škoda.  Lahko bi, če bi se za to trudili, ali pa niso primerni za upravljanje Ljubljane.

Na primer Plečnikov stadion in okolica, vključno z ogromno parcelo za OŠ Vita Kraigherja ponuja ogromen potencial. Za razcvet majhnih podjetji v Ljubljani je potrebno malo. Predvsem parkirišča in dostop. Če pogledate po Ljubljani, skoraj vsaka lokacija uspe, če imajo ljudje kam parkirati.

Prostorski plan v Ljubljani je skoraj tako škodljiv kot cestni plan. Da je sredi Bežigrada nek ogromen prostor, kjer zdaj ni nič pomembnejšega, še nekaj preostalih malih podjetnikov se pa gnete na prostorih brez kakršnegakoli pravega dostopa za avtomobile. Če bomo delali po tem modelu se bosta BTC in Rudnik sesedla pod pritiskom (še posebej Rudnik, ker je zgrajen na morostu). Zakaj bi ljudje zgubljali dodatno uro časa, da pridejo do BTC-ja, če rabijo na primer daljnogled ali obleko? Lokalne trgovine propadajo, ker preprosto ni zadosti lokacij s parkirišči in prav taki manjši urejeni centri znotraj mesta so po mojem idealna rešitev. Za prostorski plan je treba razumeti, kaj je nekje prioriteta. Vodstvene sposobnosti trenutnega vodstva so nesprejemljive.

Blizu Plečnikovega stadiona v kompleksu bežigrajski dvor je neko večno gradbišče, kjer je bila v prejšnjem stoletju vojašnica. Tam se ljudje gnetejo za parkirišča vse okoli, na tem kraju jim pa ni omogočeno parkirati. To večno gradbišče je zaprto z železnimi pregradami.

To ni vse, ampak upam, da se je povečala zavest o teh očitnih napakah in kje odteka največ denarja iz Ljubljane.

gs - 15.10.2018 - 09:46

1.       Nepošten način upravljanja

V Ljubljani se uveljavlja nepoštenost na različnih področjih. To je izredno škodljivo za gospodarstvo. Prav načela so najboljše zagotovilo za dobro vodenje tako podjetja, kot mesta, kot česarkoli. Če pa ni nobenih načel, se samo ustvarja sovraštvo in nasilje.

2.       Vsesplošna nerazumnost upravljanja

Vsi vejo, da je na prvem mestu za gospodarstvo prometna infrastruktura. Turistov v bistvu noben niti noče, ker prebivalcem ne prinesejo nič, razen nekega neposrednega zaslužka (veliko več ga izgubimo posredno na ta račun). Turisti slabo vplivajo na avtohtono kulturo, ovirajo gibanje zaradi gneče po mestu in v centrih, motijo ustaljen način življenja, ker nimajo lokalnega znanja (jezik, kje je kaj, kako se vesti,…);

Skrajno nerazumno in napačno je, da se v Ljubljani daje pomen turistom, namesto cestnim povezavam, parkiriščem, prostorskemu planu namenjenem občanom, neškodljivi mestni razsvetljavi (sedaj nameščajo neke močne reflektorje z belo svetlobo), odstranitvijo nasilnih reklamnih plakatov(živi mrtveci-zombiji, ki prinašajo strah ter na pol gole ženske in možki, ki pohujšujejo otroke) in mnogo drugih pomembnih stvari za prebivalce.

gs - 15.10.2018 - 09:46

Za zaključek naj povem, da se vsa ta obremenitev Ljubljančanov vidno pozna na naših obrazih in vsesplošnemu počutju. Tako tudi na dejanski energiji, ki jo imamo za življenje. Mnogo ljudi zboli zaradi preizčrpanosti duše in telesa. Vemo, da na izčrpanost vpliva vsaka stvar, kot so reklame na telefonu, internetu, televiziji,… Ležeči policaji na cesti, svetlobni signali, reklamni plakati in tudi drugi izčrpani ljudje. Vse to moti naš mir in nam tudi odvrača pozornost in tako porabimo več energije. Če se zmanjša vsesplošna energija ljudi, potem se poslabšajo tudi kakršnekoli storitve, kar obremenjuje uporabnika (nas), ker mora biti bol pozoren na izvajalce, ki ne prenesejo toliko odgovornosti. Tudi nasilje na cesti se poveča. In kar je najpomembnejše, za vse to je v občutni meri kriv župan in ljudje, ki vodijo vse te javne zadeve. Ne moremo normalno živeti v Ljubljani, če nas na vsakem koraku nekdo ali nekaj ovira.

Zelo potrebno je ljudem vrniti svobodo, mnoge izbire ter varnost (tudi zmanjšanje udora v zasebnost in osebno integriteto). Ni potrebno razmišljati, kako ljudi prisiliti v pravilno ravnanje in kako ustvariti nek popoln sistem. Osredotočiti se samo na pravilno vodenje skupnih, javnih zadev, v duhu pravičnosti in svobode. Poskrbeti za varnost in kaznovati le tiste, ki očitno kršijo zakone, ne pa vse povprek z več in več predpisi! Zelo nevarno je tudi policijsko delo in nadzor prepustiti neživim avtomatom. Ima kdo avto, ki piska vsakič ko se ne pripneš? Je to sploh vaš avto, če ga ne morate popolnoma nadzirati? To je pa res tazadna, da nam bodo aparati, ki so zakonsko naša last, ukazovali…

Zdajšnje vodstvo v Ljubljani se v zadnjih 10ih letih teh načel ni držalo in jih tudi kršilo. Volitve za novega župana bodo čez 1 mesec in potem spet čez 5 let. Vse kar moramo naresti je, da govorimo in to stanovitno z glasom resnice. Brez strahu in tudi brez sovraštva naj govorimo vsak s svojim glasom, osnovnim na naših krščanskih vrednotah in bogaboječnosti. Vsa moč je v naših rokah in če ne zmagamo to ni zaradi naše nemoči, ampak ker nekaj ne delamo prav. Treba pa je tudi vedeti, da je vse zares v Božjih rokah in ti ni potrebno skrbeti za širšo sliko, če stvari delaš prav. Vse kar je potrebno je osredotočiti svojo moč na to kar je prav.

Način je da se združujemo v manjše skupine in skupnosti, kjer se ve kaj se dela. Rabimo več raznolikosti in človeškosti. V naravnih sistemih raznolikosti in izbire, se ob potrebi vedno najde način.

V tem praktičnem primeru, izvolitve novega in boljšega vodstva mestne občine Ljubljana, ni treba veliko. Verjamem, da ko bodo ljudje doumeli, da se je ustvarila že več milijardna škoda neposredno zaradi škodljivega vodstva v zadnjih 10ih letih in kdo ve kakšni zdravstveni problemi zaradi vsega dodatnega stresa, to vodstvo nebi dobilo več kot 15% glasov na volitvah. Probajmo se ozavestiti do tega novembra ali pa do novembra 2023, ko bo verjetno situacija (pod tem vodstvom) še dosti slabša – a ne nepopravljiva. Še enkrat pa naj poudarim, da se moč za spremembo skriva v združevanju v manjše enote znotraj Ljubljane.

 

Ljubljana, lep pozdrav.

385 - 15.10.2018 - 12:01

Drugo kar so zbrisali na tem forumu in pri tej objavi je pa še: ižanska cesta in jadranska cesta. hvala.

datumvolitev - 15.10.2018 - 12:21

datum županskih volitev je 18.11.2018. Datum volitev za župana je 18.11.2018. Lokalne volitve 2018 - 18. november.

igor - 15.10.2018 - 13:40

Pojem intelektualna lastnina ne obstaja. Noben ne more ovirati kaj kdo misli in izraža, tudi če je nekdo to že prej izrazil. Svoboda gibanja in svoboda govora sta bistveni in vse to je ogroženo zaradi izmišljene besede, ki ne izraža nič - intelektualna lastnina. intelektualna lastnina = liberalizem = socializem = shso254** = slk1090*a= nič. teh pojmov ni.

stuacijajeresna - 15.10.2018 - 22:07

http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ljubljanski-mestni-svetniki-tik-pred-volitvami-spreminjajo-prostorske-akte/468959

Stvar je postala resna... za te volitve je mogoče prepozno. ampak vseeno lahko zahtevamo predčasne volitve za župana ljubljane ali pa zmagamo naslednje volitve. drugače pa tudi ni tako slabo, ker se bo ob takem nazadovanju ljubljane prestolnica morala zamenjati.

za novo prestolnico (če ljubljano dokončno uničijo v naslednjih letih) predlagam novo mesto.

3h2 - 19.10.2018 - 15:43

haha.. ta clanek bil objavljen na novatv

3h2 - 19.10.2018 - 15:44

celoten clanek o ljubljani

mkx2 - 29.10.2018 - 10:01

Kot desničar bom volil Smiljana Mekicarja iz stranke dobra država. Seveda sem prvo prebral program od Logarja iz SDS in z obžalovanjem ugotovil da nima nobene prave ideje. SDS se malo heca...

https://www.dobradrzava.si/

ljubljana - 29.10.2018 - 10:18

Naj dodam še to: Če se peljemo po obvoznici v nasprotni smeri urirnega kazalca in izstopimo na izstopu Ljubljana-center, en izstop pred nakupovalnim centrom Rudnik... Zapeljemo dol na cesto Barjanska cesta, ki takoj zavije za 180 stopinj pod obvoznico na drugo stran. Tam so velikokrat zastoji. Ižanska cesta je 500m stran, skozi Rakovo Jelšo. A Rakova jelša nima nobenega cestnega izhoda, zato se morajo ljudje peljati kilometre okoli, če hočejo priti na Ižansko cesto. Vmes je še majhna reka Ljubljanica in tam ni nobenega mostu.

V prihodnje bomo zelo verjetno tam zgradili povezavo do ižanske ceste in razbremenili Barjansko cesto. Zato moramo v naslednjih letih podpreti vodstvo, ki bo svojo energijo usmerilo v cestne povezave.