krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zagotavljanje zdravja zaposlenih

2360  03.08.2018 - 10:44h / DDPO / Avtor: Opa Zovalec / 89 / 2

V okviru aktivnosti, ki jih izvajamo za zagotavljanje varnega dela in zdravja zaposlenih razmišljam tudi o nabavi AED naprave za oživljanje. Naša dejavnost pa nima nič skupnega z zdravstvom in je torej ne bi mogli opredeliti kot nekaj, kar je nujno za izvajanje dejavnosti. Namestili bi jo na zunanji strani poslovne stavbe, tako da bi bila na razpolago tudi drugim in seveda tudi izven našega delovnega časa. Sočasno z nabavo bi izvedli tudi tečaj oživljanja za vse zaposlene. Tega bi uvrstili med stroške usposabljanja, saj zakon (ne vem točno, kako se mu reče) od delodajalca zahteva, da zaposlene usposablja za varno in zdravo delo (vem, da sem na tankem ledu, ampak za ta del bi šel z brdavsi tudi prepirat).

 

Kaj pa naprava? Jo lahko uvrstim med osnovna sredstva? To bi bilo zame dosti bolj po ZKP, kot pa, da jo podarim npr. zdravstvenemu domu, ki se zaveže, da jo bo namestil na naši stavbi, mi pa to v obračunu davka upoštevamo kot donacijo.

00 - 04.08.2018 - 14:35

Jaz bi dal na OOS.


Za primerjavo: Naša (in najbrž vaša tudi) dejavnost nima nič skupnega s higieniko ali komunalo, pa vseeno vržemo sekret papir v stroške /ne dobesedno - samo račune zanj/, čeravno ga ne bi mogli opredeliti kot nekaj, kar je nujno za izvajanje dejavnosti...

00 - 04.08.2018 - 14:36

PS  se mi zelo dopade in se podpišem tudi pod to: 

ampak za ta del se bi šel z brdavsi tudi prepirat"