krpan in druščina postani član

Naslov teme: Sadje me delovnim časom

3004  07.09.2017 - 14:09h / Ostalo / Avtor: sonce / 104 / 6

V promociji zdravja imamo zapisano, da so delavci upravičeni do svežega sadja  2x mesečno.

Ali je to davčno priznano?

Bolj ko berem razna pojasnila, manj vem.

Kako delate vi ?

Lp

00 - 07.09.2017 - 16:03

za 2x na mesec bojo pa res zdravi...

PS najbrž po eno jabolko (moškanček, ki je bolj majhen)

Martin Krpan - 07.09.2017 - 20:06

V promociji zdravja imamo zapisano, da:

- mora znašat indeks telesne mase vsakega zaposlenega manj kot 25 na mesec, drugače mora obvezno 3 x na teden v fitnes, 1 x na teden na masažo in v savno, obvezno mora vsako jutro zaužit sveže kokosovo mleko in se 1 x na mesec udeležit team buldinga za zdravo kuho, kjer skupaj skuhamo zdravo kosilo. Drugih malenkosti tukaj več ne omenjamo ... (botoks, krema za podočnjake, službena obleka z logotipom, namizni nogomet in biljard v konferenčni sobi, fitnes trener, pevski zbor med delovnim časom in obvezno jutranji pohod na Piramido - vsaka podobnost z aktivnostmi pri brdavsih so čisto slučanje :) itd. itd.).

 

Kaj menite - ali vse delamo pri nas ok? Kako delate pa vi? :) In ali mogoče kdo "pretirava" in "kje je" zdrava meja? Verjeli ali ne - to več ni stvar davčnega predpisa, temveč (ne)normalnosti davčnih zavezancev in (ne)normalnosti brdavsov.

 

P.S. Da ne omenjam 1 x letno managerskega pregleda za direktorja (moja malenkost), tečaj globokega dihanja na Tajskem ter ....

Opa Zovalec - 08.09.2017 - 13:08

Že leta trdim, da je kriminal (ne le velika svinjarija), ko en zakon od delodajalca nekaj zahteva oz. mu nalaga, drugi zakon pa brdavsom omogoča, da to opredelijo kot poslovno nepotrebni strošek in torej ne zmanjšuje davčne osnove. Lahko gredo še dalje, in celo ugotovijo, da je to boniteta, da ne rečem kar drugi prejemek iz DR...

 

Verjetno je ključni razlog za to dejstvo, da znamo biti pri izigravanju predpisov zelo inovativni, pa se najde Armanijeva obleka kot delovna obleka, plačano križarjenje okoli sveta pa zakonsko predpisana skrb za zdravje... Kolikor mi je znano nekaj km severneje ni problem, da dobi delavec dve karti za operno predstavo, nogometno tekmo, fitnes itd... prav tako so praviloma vsi enotno oblečeni med delovnim časom... pa takih stvari nihče ne problematizira. Seveda, dokler vlada kraljevina ZKP.

 

Pred leti sem pri sosedih partnerju potožil, kako so lahko veseli, ko se pri njih ne krade toliko, kot pri nas. Pa me je "zabil" z besedami, da se pri njih krade veliko več, kot pri nas, samo da pri njih tudi marsikdo "obsedi" in ostane brez nakradenega in še česa, pri nas pa  - dobi možnost, da bo kradel še bolj. Zato pa imamo potem tako kretenske predpise, da se lahko do onemoglosti mrcvari "kurje tatove", pravih lopovov pa roka pravice ne doseže, ali pa jih po pomoti.

nja - 08.09.2017 - 10:05

Oh v teh promocijah je lahko zapisano marsikaj, davčno pa ni priznano. Pa čeprav bi se do neke mere strinjala, da bi bilo lahko davčno priznan strošek glede na vrsto dela. Pisarniškim delavcem popusti za fitnes karto ali pavanje ipd-in pač tu bi država lahko popustila, za fizičnega delavca pa 1x mesečno masaža ali pa na vsake 3 mesece.

To bi bilo smiselno in upam, da se bo do tega prišlo. Sadje na mizi-a se hecajo? Všteto v malico pa pika.

Pika2 - 08.09.2017 - 11:20

Sadje naš direktor kar sam  kupi, za svoj denar. Na skupni mizi je na razpolago vsem. In to se prakticira že veliko, veliko let.     Pa pravijo, da ima tudi sadje preveč cukra, in da se ga ne sme preveč. Pa vedi ti, kaj je zdaj prav.

Upam, ne bo Martin Krpan zdaj ugotovil, da bi morali delavcem računati bonitete...., ker se mi bo potem z mešalo od računanja, koliko jabolk  porazdeliti na delavca.

Srčno upam, da se bo v resnici nekaj naredilo  na temo zdravja in spremenilo v zakonih. In to za tiste poklice, kjer so delavci res fizično obremenjeni in si ne morejo privoščiti  raznih masaž in terapij za lasten denar.

Sova - 11.09.2017 - 15:54

Tudi pri nas imamo 2 x na teden sadje ter 1x na teden zajtrk (zemljica ali kak drug kos kruha). In menim da je to strošek prehrane davčno priznan ter se ne sešteva skupaj z prehrano. Vse to pod pogojem da imamo opredeljeno da skrbimo za zdravje zaposlencev ter da je dostopno vsem zaposlenim pod istimi pogoji.