krpan in druščina postani član

ZAKAJ ŽE PRAZNUJEMO 1. MAJ V SLOVENIJI? (29.04.2015)

 

praznik lopovov - 01.05.2015 - 18:32

"Ali je uspešnost na delovnem mestu ključni kriterij za nagrajevanje v javnem sektorju?"

 

Da vas popravim.

 

Uspešnost na delovnem mestu v gospodarstvu je ključni kriterij za nagrajevanje v javnem sektorju.

Martin Krpan - 02.05.2015 - 11:06

Tudi na ta način lahko se lahko izrazite in zapišete vaše mnenje, čeprav sem vse to in še več "povedal" med vrsticami" :).

kratki - 03.05.2015 - 19:48

Ah, dajte no. Za racvet Slovenije so zaslužni le sindikalisti in ne grdi kapitalisti.

helena - 04.08.2015 - 12:57

Dragi Krpan, menim da si malo zgrešil poanto praznovanja. Prvi maj jemljem kot praznik delavstva, ljudi, ki so si izborili določene pravice, kot naprimer 8 urni delovnik, letni dopust, varstvo pri delu....pustimo ob strani sindikate, ker ti so že tako zgrešili namen ustanovitve in samo vlečejo plače.

Menim,da tako 1.maj praznik dela, kot 8.marec, dan žena, dandanes nimamo kaj praznovati! Smo poteptani, razžaljeni in ponižani. V spomin na tiste ljudi in v znak spoštovanja do njih, katerim sta posvečena ta dva praznika, bi si morali ta dva dneva znova zaslužiti z pravicami vred!

Mariborska vstaja je že bila korak v pravo smer, zato jo je politika tudi na silo zatrla in no ja, tudi nekih sadov ni ravno obrodila, razen škilimukiju je omogočila lepo življenje.....

 

 

 

Martin Krpan - 05.08.2015 - 15:49

Helena, blog pač izgleda vsakdo po svoje razume. Tudi jaz (čeprav kot delodajalec) ne pišem o tem, da bi ta praznik dela ukinili.

 

Želel sem povedati (med drugim), da se je praznovanje izrodilo v pijanko in požrtijo sindikalnih populističnih veljakov in da v Sloveniji velja delavska "lažna" solidarnost (asociacija javni sektor proti gospodarstvu). Od zgodovine pa se ne da živeti ... To sicer še mnogi niso ugotovili, kar pa ni nič presenetljivega v Sloveniji glede na to, da npr. "mesečniki" dobijo na volitvah toliko glasov volivcev.

 

P.S. V MB pa se je dogodilo le-to, da se je "polpismeni" zamenjal z "napol bebavim", čeprav ne vem, kaj ima to opraviti s praznikom dela :).