krpan in druščina postani član

VOLI(tve) 2014 (12.06.2014)

 

Mary - 14.06.2014 - 16:15

Pohvalno, 

Močno upam, da se bo čim več strank odzvalo,  in da bo zmagovalne kdo opominjal na obljube. 

Skrbi me namreč, da bo ostal prevelik del, čeprav dobrega programa, le pri obljubah... 

Pa vsi na volitve - problem je namreč tudi majhna (beri premajhna) udeležba. 

Lep pozdrav, 

Mary 

FRANJA - 14.06.2014 - 20:43

"Težka bo",toda jaz še vedno  upam.Če bi bila le četrtina Slovencev tako aktivnih,tako zagrizenih borcev za pravičnejše "odiranje davkoplačevalcev",  bi naša ljuba državica nikoli ne zapadla v tako krizo.

Koliko pa prispevamo mi, dedki in babice,da gredo naši vnuki na volišče?Ponosna sem,da sem svoji vnukinji,ki je pridobila volilno pravico,obrazložila,kaki pomembno  je ,da gre na volišče in odda svoj glas.Prisluhnila mi je in skupaj sva že dvakrat volili,potem pa sva ob  tortici in soku poklepetali o trenutnih aktualnih temah.

Seveda sva že naredili načrt,kako bova preživeli kakšno urico,ko bova zopet stopali druga ob drugi na naslednje volitve,že njene tretje v tako kratkem času.

Torej ,pojdimo na volitve,volimo,ampak ne vole!

Lp

Podloznik - 15.06.2014 - 09:34

Dobra poteza, me prav zanima, ce se bodo odzvali.

Sicer pa je na spletni strani SDS objavljenih nekaj kljucnih tock, ki jih lahko preberemo v minuti ali dveh.

Seveda pa je problem v tem, da stranke pomladi ne bodo zmagale in bo vlada sla naprej v socializem...

Opa Zovalec - 16.06.2014 - 14:28

Če boste dobili odgovore, ki bodo v skladu z vašimi tehničnimi smernicami, od vsaj dveh strank, grem na volitve in v to prepričam še koga.

 

Upanje sicer umre zadnje, toda mojega skoraj ni več...

kr tam eden - 18.06.2014 - 10:28

Pohvalno, počakajmo pa na odziv strank... me prav zanima, če se bo Opa Zovalec udeležil volitev... Ne glede na vse, pa se jih jaz bom. Kljub vsemu mi ni čisto vseeno, kdo nas vodi. Bi pa ob tem predlagal še:

- dajmo se na tem formu izogniti vsem reklamam in kritikam političnim strankam, saj vsi vemo, da je kritizirati najlaže in

- po drugi strani pa dajmo se opozarjati na konkretne všečne predloge in usmeritve v programih strank, ki bi to našo deželico popeljalo iz krize...

Vsi tu smo bolj ali manj ekonomisti, zato prosim stranke, naj me ne j... s takšnimi temami, kot so ODGOVORNOSTI na temo izbrisani, nedeljsko delo trgovcev, biomedicinska pomoč spočetju samskih žensk, družinami, družinskim zakonikom in ali so geji in lezbijke lahko družina, pa arhivi ipd itn. ampak naj za take stvari PONUDIJO REŠITVE. Ne glede na to, s katere strani pride kakšen pomemben predlog, ga dajmo podpreti. In naj ustvarimo tako klimo, da bo POMEMBEN predlog podprt, ne glede na to, ali prihaja z DESNE ali z LEVE ali s SREDINE. Največjo neumnost delamo, ko o predlogu razpravljamo na podlagi tega s katere strani je prišel, ne pa na podlagi tega, kaj bi pozitivnega prinesel, kako bi ga še izboljšali in take...

Hvala in se vidimo na volitvah.

lily - 20.06.2014 - 07:19

Se strinjam z vse napisanim...in ti čestitam ter se hrakti zahvaljujem da se vsaj nekdo trudi za naše interese ;) pa lep dan

Iza - 22.06.2014 - 10:57

Dobra ideja in čakam odgovore, čeprav ne pričakujem kaj dosti, ker ste jim postavili taka vprašanja na katera je potrebno dati konkreten odgovor. Od njih pa je  v glavnem slišati samo demagogoško nakladanje. In ko zadnje dni poslušam  ego vodje " novih strank" ,kako se otepajo skupnega nastopa in programa  in ponovnega poskusa blokiranja prodaje Mercatorja  in odstavitve  članov uprave LB imam vedno manj upanja na boljše življenje 3/4

prebivalcev SI.

 

Iza - 23.06.2014 - 10:04

Se moram popravit. Za 1/2 nas ne vidim velike možnosti za boljše življenje. Večina mojih prijateljev dela v državnih službah in so za krizo

izvedeli samo iz medijev.

mak - 23.06.2014 - 12:21

Tako kot Opa Zovalec tudi jaz ne verjamem v odgovore strank, saj že vnaprej vedo, da volivci nimamo izbire. Vsaka od naštetih bo dobila nekaj glasov, pa če se še manj trudijo. Očitno jim je to dovolj, sa se bodo potem povezovale in nam vladale dalje tako, kot doslej.

Martin Krpan - 24.06.2014 - 10:25

Prva stranka je posredovala program - Državljanska lista - preberete si ga lahko s klikom na desni strani v tabeli ali tukaj ... http://www.davkoplacevalci.com/files/volitve2014/programDL23062014.pdf

Anka - 25.06.2014 - 14:24

želela bi odgovoriti v davčnem klepetu, pa mi krpanov volilec ne dovoli - postavi se mi točno tam, kjer piše komentiraj odgovor ... ne morem ga premakniti ?

Martin Krpan - 26.06.2014 - 08:37

Čeprav je Krpana res težko premakniti :), iskreno povedano - ne vem, o čem govorite. Lahko nam na info@davkoplacevalci.com sporočite vašo tel. številko in vas bomo poklicali, lahko pa tudi vi pokličete uredništvo na 02 23 111 23.

J.G. - 27.06.2014 - 11:21

Prebrala sem sporočilo Državljanske liste. Všeč mi je ideja pavšalne 5% obdavčitve božičnice, 13. plače itd.

 

Ampak čemu združiti Durs in Curs (čeprav to je že znano dejstvo).. katere balitte imajo cariniki, da bodo lahko ustrezno vodili davčne nadzore? Če rabiš 5 let prakse, da postaneš dober računovodjs (Vir: Zbornica RS), pomoje rabiš tud 5 let, da postaneš soliden davčnik.

 

Pa še kaka cvetka za kdaj kasneje.. veselim se debate!

 

JG

 

 

J.G. - 27.06.2014 - 11:22

katere kvalitete .. je bilo mišljeno v mojem postu! hitri prsti ..

metkajecar - 27.06.2014 - 14:23

Kakšno združevanje DURS in CURS?! Enostavno se carinike odpusti

iz poslovnih razlogov saj nimajo več dela. Kaj pa dodo delali na DURSU? najbrž ankete v podjetjih kot do sedaj, samo zato, da 

nekaj delajo in s tem obremenjujejo ljudi v gospodarstvu, ki res 

delajo. 

Klepetalka - 28.06.2014 - 19:03

Niti na misel nikomur ni padlo, da bi carinike odpustil. To ni tako, kot v privat podjetjih, kjer te odpustijo, ko pač ni več dela in vlada boj za preživetje. Cariniki bodo od zdaj naprej postali inšpektorji (tržni so že, za ostala področja pa obstajajo "šnel kurzi"). To se na žalost že sprovaja v praksi. Preverite.

Lp.

Uršika - 08.07.2014 - 07:56

Volitve so tu. Kje so programi? Verjetno je interes, da se obnašamo pasivno in ne gremo na volitve.

 

Bi prosila tudi, da pasico Volitve 2014 odmaknete, tako da bo vidno ostalo.

Martin Krpan - 09.07.2014 - 08:56

Kot razberete, (skoraj) vse stranke nimajo programov, usmeritev ali ideje glede tega, o čemer smo jih spraševali. Levaki nas bodo tako pokončali, desni pa "nimajo jajc".

 

Vse v povezavi z volitvami (če mislite banner desno - torej "moja malenkost" s tablo) pa bodo odstranjene po volitvah.

 

P.S. Vseeno priporočam, da se udeležite volitev. Mi, "nenormalni" (mislim, aktivni davkoplačevalci), bomo v tej slovenski kuri tako vedno jeb.... stran glede na strukturo slovenskega volilnega telesa in vrednote. Jaz sem že danes oddal glas na predčasnih volitvah, ker je to (tudi) moja Slovenija.